ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ Ζα Ζα Γκαμπόρ (pics)

Πέθανε η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ Ζα Ζα Γκαμπόρ (pics)

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 99 ετών, η θρυλική σταρ του Χόλιγουντ, Ζα Ζα Γκαμπόρ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CBS στο Λος Άντζελες, που επικαλέστηκε την υπεύθυνο των δημοσίων της σχέσεων.

Η Ζα Ζα Γκαμπόρ γεννήθηκε στην Βουδαπέστη στις 6 Φεβρουαρίου του 1917 και στην εφηβεία της κέρδισε τίτλους ομορφιάς ως η καλλονή της Αυστρο-Ουγγαρίας!

Στη συνέχεια η Γκαμπόρ μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έγινε γνωστή, όχι μόνο για τις υποκριτικές της ικανότητες, αλλά για την πληθωρική προσωπικότητά της όσο και για τους γάμους της - το 1986 παντρεύτηκε τον ένατο και τελευταίο της σύζυγο.

Ο κόσμος την έμαθε από το Χόλιγουντ όπου πρωταγωνίστησε σε θρυλικές ταινίες όπως το "Moulin Rouge" και «Ο Άρχων του Τρόμου». Ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός στην Ουγγαρία και είχε άλλες δύο αδερφές και αυτές ηθοποιοί. Το όνομά της ήταν Σάρι Γκαμπόρ αλλά αμέσως η οικογένειά της, της έδωσε το παρατσούκλι Ζα Ζα.

Την Ζα Ζα ανακάλυψε ένας τενόρος το 1936 στη Βιέννη, τον οποίο και ακολούθησε διαγράφοντας έτσι την καλλιτεχνική της πορεία.

Δεν είναι όμως υπερβολή να πούμε ότι πιο πολύ από την ηθοποιία, απασχόλησε τον Τύπο για τους 9 γάμους της.

Ο Μπουρχάν Ασάφ (Μπελγκέ) ήταν Τούρκος πολιτικός και έμειναν μαζί από το 1937 μέχρι το 1941, όταν η Γκαμπόρ ήταν 20 ετών.

Zsa Zsa Gabor and Burhan Belge

Κατά την άφιξή τους στην Τουρκία η πανέμορφη ηθοποιός τράβηξε την προσοχή του Κεμάλ Ατατούρκ και άρχισε ένα ειδύλλιο που κράτησε αρκετούς μήνες.

Με τον διάσημο ξενοδόχο Κόνραντ Χίλτον έμειναν μαζί από το 1942 μέχρι το 1947 και τότε γεννήθηκε το μοναδικό της παιδί, η Φραντζέσκα Χίλτον. Το 1955, ο ζάπλουτος επιχειρηματίας άφησε ένα ποσοστό κέρδους των ξενοδοχείων στην πρώην σύζυγό του για το υπόλοιπο της ζωής της.

zsa zsa gabor and conrad hilton 1954 AP

Με τον Τζορτζ Σάντερς, Βρετανό ηθοποιό παντρεύτηκε το 1949 και χώρισε το 1954...

zsa zsa gabor and george sanders

... λόγω του διάσημου δεσμού της με τον γιο του δικτάτορα του Άγιου Δομίνικου Πορφίριο Ρουμπιρόσα.

Porfirio Rubirosa and Zsa Zsa Gabor

Ο Χέρμπερτ Χάτνερ Αμερικανός τραπεζίτης ήταν ο επόμενος σύντροφος για μια 6ετία.

Στην συνέχεια ακολούθησε ο πετρελαιοπαραγωγός Τζόσουα Κόστεϊν για μόλις έναν χρόνο.

Zsa Zsa Gabor and Joshua Cosden Jr

Με τον Τζακ Ράιαν, σχεδιαστή της κούκλας Barbie, έμεινε μόνο 17 μήνες.

Ο δικηγόρος Μάικλ Ο Χάρα, έμεινε στο πλάι της για 7 χρόνια.

Με τον διάσημο μεξικανό ηθοποιό Φελίπε ντε Άλμπα ο γάμος πραγματοποιήθηκε σε ένα πλοίο και ο καπετάνιος χοροστάτησε, αλλά η Γκαμπόρ δεν ήταν ακόμη νόμιμα διαζευγμένη από τον έβδομη σύζυγό της.

Zsa Zsa Gabor and Felipe de Alba 1983

Από το 1982 η θρυλική ντίβα είναι παντρεμένη με τον κατά 26 χρόνια νεότερό της πρίγκιπα Γερμανικής καταγωγής, υιοθετημένο γιο της πριγκίπισσας Μαρίας-Αυγούστας.

39257084 009

Η σκληρή κόντρα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στην κόρη της Φραντσέσκα Χίλτον και τον σύζυγο της πρίγκιπα Φρέντερικ, τους έφερε αντιμέτωπους στα δικαστήρια. Η μοναχοκόρη της ηθοποιού κατηγόρησε τον Άνχαλτ για κακοδιαχείριση των οικονομικών της μητέρας της αλλά στη δίκη που ακολούθησε, μεγάλος «νικητής» αναδείχθηκε ο σύζυγος της θρυλικής ντίβας.

Το 2002, η Ζα Ζα τραυματίστηκε σε τροχαίο όταν το όχημα που οδηγούσε η κομμώτρια της έπεσε πάνω σε φανάρι στο Λος Άντζελες. Βρέθηκε στο νοσοκομείο για 2 και πλέον μήνες και από τότε είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Το 2010 έκανε εγχείρηση τοποθέτησης τεχνητού γοφού και τελικά υπέστη ακρωτηριασμό του ενός ποδιού.

Zsa Zsa Gabor 2016

Πριν από ενάμιση χρόνο είχε πέσει σε κώμα και επανήλθε 6 μέρες αργότερα.

Σχετικές ειδήσεις