ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας διέταξε ο Πούτιν

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας διέταξε ο Πούτιν

Να συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας, η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι, ζήτησε από τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κράτους εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας Alexandrov του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με Ρώσους στρατιώτες στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι θα ερευνηθούν ενδελεχώς οι συνθήκες της συντριβής του Tu-154 και θα παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια σε όλους όσοι πλήγηκαν από την τραγωδία. Ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Αυτή η τραγωδία στοίχισε τη ζωή ανθρώπων, γεμάτων δύναμη και σχέδια. Δημοσιογράφοι, στρατιώτες και μουσικοί της διάσημης ορχήστρας Alexandrov είναι μεταξύ των θυμάτων. Πετούσαν στη Συρία έχοντας καλή και ειρηνική αποστολή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της συντριβής

Σχετικές ειδήσεις