ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες - Ξεκληρίστηκε διάσημη χορωδία

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες - Ξεκληρίστηκε διάσημη χορωδία

Ενενήντα δύο άτομα μετέφερε το αεροσκάφος Tu-154 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, στη Μαύρη Θάλασσα.

Η πλειονότητα των επιβαινόντων, 64 άτομα, ήταν μουσικοί της περίφημης στρατιωτικής μπάντας Alexandrov, μέλη της χορωδίας και οργανοπαίχτες. Εννέα άτομα ήταν εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, εκ των οποίων ένα τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού Zvezda TV, του NTV, καθώς και μουσικοί παραγωγοί του Channel One.

Οκτώ άτομα ήταν στρατιωτικοί και 8 ήταν τα μέλη του πληρώματος. Επίσης, δύο άτομα ήταν κρατικοί αξιωματούχοι, εκ των οποίων ο ένας ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Τέλος, στο αεροπλάνο επέβαινε και η επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Fair Help», Elizaveta Glinka, η οποία θα παρέδιδε σε νοσοκομείο της Λαττάκεια φαρμακευτικό υλικό.

Η αποστολή είχε προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας, για να συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία.

Η ορχήστρα Alexandrov είναι επίσημο μουσικό σύνολο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ιδρύθηκε κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης και αποτελείται από ανδρική χορωδία, ορχήστρα και χορευτές. Το μουσικό σύνολο Alexandrov πήρε το όνομά του από τον πρώτο μαέστρο του, τον Alexander Vasilyevich Alexandrov.

Μαζί με το μουσικό σύνολο MVD Ensemble, είναι οι μπάντες που αποτελούν τη «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού». Η χορωδία Alexandrov είναι διάσημη καθώς έχει δώσει παραστάσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της συντριβής

Σχετικές ειδήσεις