ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ – Τουλάχιστον ένας νεκρός (Vid)

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ – Τουλάχιστον ένας νεκρός (Vid)

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από την έκρηξη που έγινε σήμερα 28 Δεκέμβρη στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Η βομβιστική επίθεση είχε ως στόχο ένα μέλος του Κοινοβουλίου που τραυματίστηκε, ενώ τραυματίστηκαν κι άλλοι άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Φακόρι Μπεχιστί, βουλευτής από την επαρχία Μπαμιάν του Αφγανιστάν κι ο γιος του, τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοινοβουλίου, στην Καμπούλ.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, για τη βομβιστική επίθεση, η οποία κατέστρεψε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο βουλευτής, ενώ προκάλεσε καταστροφές και σε άλλα οχήματα, σπάζοντας και τα τζάμια των καταστημάτων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Η περιοχή που έγινε η έκρηξη έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα γειτονικά νοσοκομεία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, μεταδίδουν εικόνες από κτήρια και αυτοκίνητα που επλήγησαν από την έκρηξη, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, για τη βομβιστική επίθεση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα άλλο μέλος του Κοινοβουλίου έγινε στόχος επίθεσης από βομβιστή αυτοκτονίας, με συνέπεια το θάνατο επτά ανθρώπων, ενώ ο βουλευτής, που ήταν ο αρχικός στόχος, διασώθηκε.

Σχετικές ειδήσεις