ΚΟΣΜΟΣ

Δε θα πιστεύετε ποιο ρόλο θα υποδυόταν ο Ρόμπιν Ουίλιαμς στο κινηματογραφικό έπος «Χάρι Πότερ»

Δε θα πιστεύετε ποιο ρόλο θα υποδυόταν ο Ρόμπιν Ουίλιαμς στο κινηματογραφικό έπος «Χάρι Πότερ»

Ο εκλιπών ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς ήθελε να υποδυθεί τον Χάγκριντ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, αλλά τελικά ο ρόλος ανατέθηκε στον Ρόμπιν Κόλτρεϊν.

Ο Ουίλιαμς απορρίφθηκε από τους παραγωγούς λόγω της υπηκοότητάς του.

Ο Ρούμπεους Χάγκριντ είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στην οποία βασίστηκε η κινηματογραφική σειρά. Ο ημιγίγαντας Χάγκριντ είναι σχεδόν δυο φορές πιο ψηλός από έναν κανονικό άνθρωπο και πέντε φορές πιο φαρδύς. Είναι ο δασοφύλακας και κλειδοκράτορας στην σχολή Χόγκουαρτς. Από τον τρίτο χρόνο της φοίτησης τού Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς είναι και καθηγητής της «Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων».

Η υπεύθυνη διανομής ρόλων Τζάνετ Χάισερσον επιβεβαίωσε ότι ο Ουίλιαμς είχε πέσει θύμα του κανόνα «μόνον Βρετανοί» που επέβαλαν οι παραγωγοί στη σειρά ταινιών.

Ο Ρόμπιν είχε καλέσει επειδή πραγματικά ήθελε να είναι στην ταινία» ανέφερε η Χάισερσον στην «Huffington Post». Όμως υπήρχε το «διάταγμα» «μόνον Βρετανός» πρόσθεσε.

Τελικά τον ρόλο πήρε ο Ρόμπιν Κόλτρεϊν που φέρεται να ήταν και η πρώτη επιλογή της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τον Χάγκριντ.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε μιλήσει για τις φιλοδοξίες του να συμμετάσχει στην ταινία «Χάρι Πότερ» που όμως ματαιώθηκαν στη «New York Post» το 2001: «Υπήρξαν δύο ρόλοι που θα ήθελα να υποδυθώ, αλλά υπήρχε απαγορευτικό για Αμερικανούς ηθοποιούς».

Ο δεύτερος από τους ρόλους που είχε διεκδικήσει ήταν εκείνος του καταθλιπτικού καθηγητή στην ταινία «Little Miss Sunshine» ο οποίος δόθηκε στον Στιβ Κάρελ.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς πέθανε τον Αύγουστο του 2014.

Σχετικές ειδήσεις