ΚΟΣΜΟΣ

Φρικτό φονικό: Σκότωσε τη σύζυγο, την κόρη και τη μητέρα του

Φρικτό φονικό: Σκότωσε τη σύζυγο, την κόρη και τη μητέρα του

Υπέφερε από ψυχικές διαταραχές...

Ένας πρώην στρατιώτης, που υπέφερε από μετατραυματικό στρες, σκότωσε τη σύζυγο του, τη μικρή του κόρη και τη μητέρα του πριν αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νέας Σκωτίας στον ανατολικό Καναδά.

Τα μέλη της Βασιλικής Αστυνομίας του Καναδά (RCMP) ανακάλυψαν τα τέσσερα πτώματα στην μικρή κοινότητα Ούπερ Μπιγκ Τρακαντί, 250χλμ βόρεια του Χάλιφαξ, πρωτεύουσας της επαρχίας της Νέας Σκωτίας, στα ανατολικά παράλια του Καναδά.

Ο 33χρονος –που διετέλεσε μέλος του καναδικού στρατού και υπηρέτησε μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν– πυροβόλησε και σκότωσε την 31χρονη γυναίκα του, την 10 ετών κόρη του και την 52χρονη μητέρα του, πριν διαπράξει αυτοχειρία.

«Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος παραβίασης στην είσοδο του σπιτιού» και «τα τραύματα στην σορό του ενόπλου υποδεικνύουν αυτοκτονία», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο», σύμφωνα με τις αρχές. Οι νεκροψίες και οι συμπληρωματικές έρευνες θα καταστήσουν δυνατό να καθοριστούν με ακρίβεια «οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό συμβάν», συμπλήρωσαν οι αρχές.

Ο άνδρας αποστρατεύτηκε το 2015 και υπέφερε από μετατραυματικό στρες, ενώ αναζητούσε βοήθεια για να αντιμετωπίσει την ψυχική του διαταραχή, δήλωσε η θεία του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Έπειτα από αρκετές αυτοκτονίες μελών των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά, η κυβέρνηση δημιούργησε το 2014 μια βάση δεδομένων για να παρακολουθεί την ψυχική υγεία των στρατιωτικών, ώστε το υπουργείο Άμυνας να «κατανοήσει καλύτερα το γενικότερο βάρος των ψυχικών διαταραχών στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων».

Σχετικές ειδήσεις