ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μακελειό από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Συρία: Μακελειό από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στη συριακή πόλη Αζάζ.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι -στην πλειοψηφία τους πολίτες- έχασαν τη ζωή τους σήμερα Σάββατο (07/01) από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, στην πόλη Αζάζ, η οποία βρίσκεται μόλις 7 χλμ. από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και παραμένει υπό την κατοχή των ανταρτών.

syria2

(Πηγή φωτογραφίας: twitter)

Αρχικά είχε γίνει λόγος για 19 και αργότερα για 43 νεκρούς, όμως αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ανέβασε τον αριθμο στους 60, επικαλούμενο έναν γιατρό στην Αζάζ ο οποίος προσέθεσε ότι οι τραυματίες είναι πάνω από 50.

Κάτοικος της πόλης που μετέβη στο τοπικό νοσοκομείο, δήλωσε στο Reuters ότι μέτρησε περίπου 30 πτώματα που είχαν μεταφερθεί εκεί.

Η επίθεση σημειώθηκε με βυτιοφόρο που εξερράγη μπροστά από ισλαμικό δικαστήριο στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης.

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Sputnik ότι το όχημα εξερράγη κοντά στο αρχηγείο της ένοπλης οργάνωσης της αντιπολίτευσης Αχράρ αλ-Σαμ και ότι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται περίπου 50 υποστηρικτές της.

Στις 29 Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Αχράρ αλ-Σαμ ήταν μία από τις αντιπολιτευόμενες οργανώσεις που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην εκεχειρία σε ολόκληρη τη Συρία.

Αν και ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την πολύνεκρη επίθεση, είναι γνωστό ότι η πόλη Αζάζ αποτελεί στόχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση σημειώνεται εν μέσω της εκεχειρίας η οποία τέθηκε σε εφαρμογή με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και Τουρκίας, στις 29 Δεκεμβρίου 2016.

Σχετικές ειδήσεις