ΚΟΣΜΟΣ

Η αμερικανική γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Νίκι Χέιλι ως πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη

Η αμερικανική γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Νίκι Χέιλι ως πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα τον διορισμό της Νίκι Χέιλι, κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας, ως πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, στέλνοντας έναν ανερχόμενο αστέρα των Ρεπουμπλικανών να αντιπροσωπεύσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε έναν θεσμό που ο ίδιος έχει επικρίνει.

Η Χέιλι εγκρίθηκε από 96 γερουσιαστές, με μόνο 4 να την καταψηφίζουν.

Εντυπωσιάζοντας τους γερουσιαστές κατά τη διάρκεια των ακροάσεών της αυτόν τον μήνα, η Χέιλι, 45, υποσχέθηκε να πιέσει τον ΟΗΕ για μεταρρυθμίσεις αλλά και να πολεμήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υποστηρίξει διεθνείς θεσμούς, διαφέροντας συχνά από τις τοποθετήσεις του Τραμπ.

Μεταξύ των τεσσάρων που καταψήφισαν τον διορισμό της ήταν και ο Μπέρνι Σάντερς, ανεξάρτητος, ενώ ο Τομ Γιούνταλ, που επίσης καταψήφισε, είπε,"Όπως και πολλοί Αμερικανοί, και πολλοί από τους συμμάχους μας, ανησυχώ για τις ασταθείς δηλώσεις και θέσεις του προέδρου Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, και η ανησυχία αυτή αυξάνεται από το γεγονός ότι η υποψήφιά του για πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη δεν έχει πραγματική διπλωματική εμπειρία".

Η μόνη δημόσια θέση που έχει υπηρετήσει η Χέιλι είναι του κυβερνήτη της πολιτείας της, από το 2011.

Κόρη μεταναστών από την Ινδία, η Χέιλι δεν υποστήριξε τον Τραμπ στην προεκλογική περίοδο και έχει προειδοποιήσει ότι μερικές από τις πιό εμπρηστικές δηλώσεις του προωθούν το μίσος.

Σχετικές ειδήσεις