ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συλλήψεις τριών υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Γερμανία: Συλλήψεις τριών υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Τρίτης (31/1) τρεις άνδρες στο Βερολίνο ως υπόπτους στενής συνεργασίας με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και έτοιμους να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για πολεμική εκπαίδευση, σύμφωνα με το όσα είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 21, 31 και 45, κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν «μια σοβαρή πράξη βίαιης ανατροπής» λόγω του σχεδίου τους να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση μάχης. Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης μέσα στη Γερμανία.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι οι τρεις ύποπτοι διατηρούσαν στενές σχέσεις με μέλη του ISIS στη Συρία και το Ιράκ και επισκέπτονταν συχνά ένα μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή Μοαμπίτ του Βερολίνου το οποίο επισκέπτονταν και ο Ανίς Άμρι, που τον Δεκέμβριο επιτέθηκε σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το ιστορικό των υπόπτων, αλλά επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε τέμενος στην Μοαμπίτ.

Ο Άμρι σκότωσε 12 άτομα όταν οδήγησε ένα φορτηγό πάνω σε πλήθος στην αγορά, στις 19 Δεκεμβρίου, στη χειρότερη ενός αριθμού επιθέσεων εναντίον πολιτών στη Γερμανία πέρσι.

Σχετικές ειδήσεις