ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η Βουλή άναψε το «πράσινο φως» για το Brexit (vid)

Βρετανία: Η Βουλή άναψε το «πράσινο φως» για το Brexit (vid)

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει στην Τερέζα Μέι την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Με 498 ψήφους υπέρ έναντι 114 κατά, οι Βρετανοί βουλευτές έδωσαν την έγκριση στην Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι προκειμένου να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Καταψήφισαν οι Σκωτσέζοι και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαφοροποιήθηκαν με την ψήφο τους 47 βουλευτές των Εργατικών και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των Τόρις, Κεν Κλαρκ.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται τώρα να δημοσιεύσει την Πέμπτη (02/02) ένα γραπτό προσχέδιο για την εκκίνηση της διαδικασίας του Brexit, που θα περιγράφει λεπτομερώς πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του «διαζυγίου» Βρετανίας-ΕΕ.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, έχει θέσει ως προθεσμία την 31η Μαρτίου για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit.

Δείτε το βίντεο!

Ο εκπρόσωπος του SNP Στίβεν Γκέτινς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με ανακοίνωση του «μια καταστροφική ενέργεια υπονόμευσης της οικονομίας της Σκωτίας».

Η εξέταση του κειμένου του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην Βουλή των Κοινοτήτων στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ψηφοφορία, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις