ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεις της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ στις 10 πιο ασφαλείς των ΗΠΑ

Πόλεις της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ στις 10 πιο ασφαλείς των ΗΠΑ

Από τις 100 πιο ασφαλείς πόλεις των ΗΠΑ, οι 14 βρίσκονται στην τριπολιτειακή περιοχή, στις οποίες περιλαμβάνονται από μία στη Νέα Ιερσέη και στο Κονέκτικατ, που βρίσκονται μάλιστα στις 10 υψηλότερες θέσεις, σύμφωνα με το nbcnewyork.com.

Ενας νέος κατάλογος από το «ΝeighborhoodScout» κατατάσσει πόλεις με πληθυσμό άνω των 25.00ο κατοίκων, βασιζόμενος, σύμφωνα με τη σχετική ιστοσελίδα, σε στοιχεία που αναφέρεται ότι είναι από το FBI και τις δημοτικές Αρχές επιβολής του νόμου για το συνολικό αριθμό εγκλημάτων περιουσίας ή βίας ανά 1.000 κατοίκους.

Το Ridgefield του Κονέκτικατ, βρίσκεται μάλιστα στη θέση 3 του καταλόγου, με 0,08 βίαια εγκλήματα ανά 1.000 κατοίκους. Το Bergenfield της Νέας Ιερσέης είναι στην θέση 6 με το αντίστοιχο νούμερο στο 0,29.

Και οι δύο πόλεις πάντως υποχώρησαν στην κατάταξη αυτή καθώς το 2016 το Ridgefield ήταν η ασφαλέστερη πόλη στις ΗΠΑ και το Bergenfield πέμπτο (ο πλήρης κατάλογος εδώ).

Οσον αφορά στην ασφαλέστερη πόλη, σύμφωνα πάντα με το σχετικό αυτό κατάλογο, αυτή είναι για το 2017 το Oak Ridge του Τενεσί στο οποίο υπάρχει μόλις μία στις 10.000 πιθανότητα να γίνει κάποιο βίαιο έγκλημα.

Σχετικές ειδήσεις