ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες σοκ: Η συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης στο ηφαίστειο της Αίτνας - 10 τραυματίες (pics+vid)

Εικόνες σοκ: Η συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης στο ηφαίστειο της Αίτνας - 10 τραυματίες (pics+vid)

Ειδήσεις | Αίτνα: Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν ήδη τα συγκλονιστικά πλάνα που κατέγραψε το συνεργείο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, τη στιγμή που το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία εκρήγνυται, τραυματίζοντας συνολικά δέκα άτομα, ευτυχώς ελαφρά.

ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως φαίνεται και στα πλάνα που μπορείτε να δείτε παρακάτω στο βίντεο, πυκνοί καπνοί υψώνονται πάνω από τον κρατήρα, ενώ μεγάλα κομμάτια πάγου και βράχων, αλλά και λάβα εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις, προκαλώντας τρόμο στα περίπου 35 άτομα που βρίσκονταν στο σημείο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Η Ρεμπέκα Μορέλ, ανταποκρίτρια του BBC, κατέγραψε ζωντανά τα όσα συνέβησαν, κάνοντας διαρκώς αναρτήσεις στο twitter.

Δείτε εδώ τι γράφει το προφίλ της στο twitter

Όπως η ίδια έγραψε, «η ροή της λάβας σε συνδυασμό με τον ατμό προκάλεσαν την τεράστια έκρηξη, η οποία μας "σφυροκόπησε" με πέτρες».

«Μια εκπληκτική 78χρονη κυρία παραλίγο να τραυματιστεί άσχημα, αλλά κατάφερε να γλιτώσει», έγραφε σε άλλο tweet της επισημαίνοντας ότι - παρά το σοκ - τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

aetna wounded

«Παρόμοιες εκρήξεις έχουν σκοτώσει ανθρώπους στο παρελθόν, οπότε εμείς τη γλιτώσαμε φθηνά», έγραψε η ανταποκρίτρια.

Το ηφαίστειο της Αίτνας θεωρείται ένα από τα πλέον ενεργά του κόσμου και είναι η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων που εκρήγνυται, εκτοξεύοντας λάβα σε ύψος 200 μέτρων πάνω από τον κρατήρα του.

Σχετικές ειδήσεις