ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές απήγαγαν 3χρονο επειδή το όνομά του ήταν… Μέσι!

Τζιχαντιστές απήγαγαν 3χρονο επειδή το όνομά του ήταν… Μέσι!

Τραγική είναι η ιστορία του Ιρακινού Μέσι που λόγω του ονόματός του απήχθη από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο θαυμασμός του πατέρα του 5χρονου σήμερα Μέσι για τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα είχε τραγικές συνέπειες στη ζωή του γιου του. Το αγόρι που κατάγεται από την κουρδική πόλη Σινζάρ στο βόρειο Ιράκ και ανήκει στην εθνική μειονότητα των Γεζίντι απήχθη το 2014 από τους τζιχαντιστές όταν ήταν τριών ετών μαζί με τη μητέρα και την αδερφή του. Το ΙΚ κρατούσαν αιχμάλωτη την οικογένειά του επί δύο χρόνια και ζητούσαν λύτρα για να τους αφήσουν ελευθέρους, ενώ γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Μάλιστα, απαίτησαν από την μητέρα να ονομάσει το παιδί «Χασάν» αντί για «Μέσι», καθώς είναι όνομα απίστου.

3F95AEB900000578 0 image m 5 1493115174375

Τελικά, ο Μέσι μαζί με την οικογένειά του διασώθηκαν και πλέον ζουν ασφαλείς σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο πατέρας του μικρού, ανέφερε στο δίκτυο Kurdistan 24 πως ο γιος του, παρότι είναι 5 ετών, μιλάει με δυσκολία και όταν τον φωνάζουν με το όνομά του φοβάται να απαντήσει και μόνο κουνά το κεφάλι του. Ο μικρός Μέσι φωτογραφήθηκε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά σύμφωνα με τον πατέρα του δεν παίζει πια ποδόσφαιρο και προτιμά τα παιχνίδια του να είναι ψεύτικα όπλα.

Σχετικές ειδήσεις