ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στον Κιμ: Έκαναν δοκιμή πυραύλου ικανού να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στον Κιμ: Έκαναν δοκιμή πυραύλου ικανού να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα

Σαφές μήνυμα προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (03/05) οι ΗΠΑ, κάνοντας δοκιμή πυραύλου, ο οποίος μπορεί να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα!

Από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλιφόρνια, οι ΗΠΑ προέβησαν στην εκτόξευση μη οπλισμένου πυραύλου, ο οποίος μπορεί να οπλιστεί με οποιαδήποτε μορφής κεφαλή, ακόμη και με πυρηνικά, και να πλήξει στόχους σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Η εκτόξευση του Minuteman 3 Intercontinental είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, ένα ξεκάθαρο μήνυμα του πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ προς την Πιονγκγιάνγκ, ότι την ώρα που η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να κατασκευάσει βαλλιστικό πύραυλο μακράς απόστασης, οι ΗΠΑ κάνουν ήδη δοκιμές!

pyravlos1

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το σιλό της βάσης Vandenberg, διανύοντας μία απόσταση 6.800 χιλιομέτρων, πριν καταπέσει στην ατόλη Kwajalein, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Όπως αναφέρει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η επιτυχής (όπως την χαρακτηρίζουν) εκτόξευση του πυραύλου Minuteman 3 intercontinental υπήρξε αποτέλεσμα 10μηνου σχεδιασμού και αποτελεί το τελευταίο «απόκτημα» του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.

missile california

Η εμβέλεια του φτάνει τα 12.900 χιλιόμετρα και οι ΗΠΑ διαθέτουν ήδη 450 πυραύλους του συγκεκριμένου είδους, πολύ καλά φυλαγμένους.

Η πυραυλική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα έρχεται ακριβώς ένα 24ωρο μετά τις ευθείες απειλές της Πιονγκγιάνγκ, για πυρηνικό χτύπημα στο έδαφος των ΗΠΑ, το οποίο θα αφάνιζε τους Αμερικανούς.

Σχετικές ειδήσεις