ΚΟΣΜΟΣ

Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση: «Θα πληρώσετε»

Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση: «Θα πληρώσετε»

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Χάμζα μπιν Λάντεν, έχει ορκιστεί πως θα εκδικηθεί τη Δύση για τη δολοφονία του πατέρα του και πρόκειται να γίνει ο επόμενος ηγέτης της αλ-Κάιντα, προειδοποίησε πράκτορας του FBI.

Βγαίνοντας στην εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης «60 Minutes», ο πρώην πράκτορας Αλί Σουφάν ισχυρίστηκε πως ήταν μέρος της ομάδας του FBI που ανέλυσε τα γράμματα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Οσάμα το 2011, σύμφωνα με το RT.

Είπε λοιπόν πως ο Χάμζα γράφει για την επιθυμία του να εκδικηθεί την Αμερική για τον θάνατο του Οσάμα: «Κατά βάση λέει: "Αμερικανικέ λαέ, ερχόμαστε και θα το νιώσετε. Και θα εκδικηθούμε για ό,τι κάνατε στον πατέρα μου... στο Ιράκ... στο Αφγανιστάν", το όλο πράγμα ήταν για εκδίκηση».

Όταν σκοτώθηκε ο Οσάμα, ο Χάμζα ήταν 22 χρονών και όπως διατείνονται αρκετοί αναλυτές, θα γινόταν ο νέος επικεφαλής της αλ-Κάιντα. Ως παιδί εξάλλου είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετά προπαγανδιστικά βίντεο.

Τέλος ισχυρίστηκε πως ο γιος του Μπιν Λάντεν κρύβεται κάπου στο Πακιστάν και εκτίμησε πως η απειλή από την οικογένεια αυτή δεν έχει σταματήσει, η υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς ο γιος του διαβόητου τρομοκράτη θα επιδιώξει εκδίκηση.

Σχετικές ειδήσεις