ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν για την απόσυρση ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα: «Don't worry, be happy» (vid)

Πούτιν για την απόσυρση ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα: «Don't worry, be happy» (vid)

"Don't worry, be happy", σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος, στην ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση του Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέφυγε σήμερα να κρίνει τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και έκανε έκκληση για συνεργασία με την Ουάσινγκτον προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση.

«Δεν θα έκρινα τον Ομπάμα, εεε... εννοώ τον Τραμπ, για την απόφαση που πήρε» είπε ο Πούτιν, εξηγώντας ωστόσο ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους. Διευκρίνισε επίσης ότι θα προτιμούσε μια επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών παρά την αποχώρηση από αυτές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν αρνείται να εργαστεί στο θέμα αυτό», επέμεινε. «Δεν πρέπει να ταραζόμαστε αλλά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να εργαστούμε από κοινού, διαφορετικά θα είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε επίσης «καλή» τη συμφωνία του Παρισιού, του 2015, και εξήγησε ότι η Ρωσία δεν την έχει επικυρώσει ακόμη επειδή περίμενε να ρυθμιστούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις