ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτο: Δες πώς θα είναι τα νέα γραφεία της Google στο Λονδίνο (Pics)

Ασύλληπτο: Δες πώς θα είναι τα νέα γραφεία της Google στο Λονδίνο (Pics)

Διαθέτουν χώρο για περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους, έναν κήπο στον τελευταίο όροφο με κουλουάρ για τρέξιμο και θα έχουν τόσο ύψος, όσο ένας ουρανοξύστης. Είναι το νέο αρχηγείο της Google στο Λονδίνο, τα τελικά σχέδια του οποίου υποβλήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο δημοτικό συμβούλιο του Camden, έπειτα από πολλά χρόνια διαβουλεύσεων μεταξύ του τεχνολογικού κολοσσού και των αρχιτεκτόνων.

Κήποι, πισίνες, αίθουσες για μασάζ, γήπεδα μπάσκετ κι ένα μικρό δάσος ανάμεσα σε πολλά άλλα θα διαθέτουν τα νέα κεντρικά γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού στην καρδιά του Λονδίνου

Οι εργασίες για την κατασκευή του θα ξεκινήσουν το 2018 σε μια τοποθεσία με θέα τον σιδηροδρομικό σταθμό King's Cross της πρωτεύουσας της Αγγλίας και το τελικό σχέδιο δημιουργήθηκε από τις εταιρείες Bjarke Ingels και Heatherwick Studios.

google hq news architecture offices london big heatherwick dezeen 2364 col 5

Σύμφωνα με το περιοδικό “Architect’s Journal”, η κατασκευή ολόκληρου το κτηριακού συγκροτήματος υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες (περίπου 1 δισεκατομμύριο 144 εκατομμύρια ευρώ).

Screen Shot 2017 06 01 at 1.08.36 PM.png

Το κεντρικό κτήριο των 11 ορόφων θα εκτείνεται σε 80.819 τετραγωνικά μέτρα, θα έχει μήκος 330 μέτρων και το ισόγειο προορίζεται για τη στέγαση δεκάδων καταστημάτων με εισόδους σε γραφεία που θα είναι διασκορπισμένα μεταξύ τους, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου που θα αλλάζει διαρκώς στο χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, σύμφωνα με τα υποβληθέντα σχέδια.

google hq news architecture offices london big heatherwick dezeen 2364 col 2

Σε δήλωση του, ο αρχιτέκτονας Thomas Heatherwick, επισήμανε ότι εμπνεύστηκε το τελικό σχέδιο από την τοποθεσία των νέων κεντρικών γραφείων της Google, η οποία λειτουργεί ως κόμβος για το μεγαλύτερο μέρος των συγκοινωνιακών συνδέσεων της πόλης.

Screen Shot 2017 06 01 at 1.15.44 PM.png

«Η περιοχή αποτελεί ένα εντυπωσιακό κράμα διαφόρων τύπων κτηριακών χώρων και δεν μπορώ παρά να αγαπήσω αυτόν τον συνδυασμό των τεράστιων σιδηροδρομικών σταθμών, των δρόμων, των καναλιών και τόσων άλλων αστικών υποδομών, ενωμένων στο πιο πολυσύχναστο σημείο του Λονδίνου», δήλωσε ο Heatherwick. «Σαφώς επηρεασμένοι από τον περιβάλλοντα χώρο, αντιμετωπίσαμε το νέο κτήριο της Google σαν ένα κομμάτι υποδομής, κατασκευασμένο από μια συστοιχία εναλλάξιμων στοιχείων που εξασφαλίζουν ότι το κτήριο, οι χώροι εργασίας και η χρήση τους θα παραμείνουν ευέλικτοι για όλα τα χρόνια που θα ακολουθήσουν».

Screen Shot 2017 06 01 at 1.14.55 PM.png

Στο εσωτερικό θα ανακαλύψετε όλες τις ανέσεις που θα περιμένατε, όπως καφετέριες και αίθουσες συσκέψεων, αλλά και μια πισίνα τριών λωρίδων, μήκους 25 μέτρων, αίθουσες μασάζ, μια «περιοχή πολλαπλών χρήσεων για αθλητικές δραστηριότητες» όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και φυσικά ένα αμφιθέατρο 210 θέσεων για ομιλίες και παρουσιάσεις νέων προϊόντων.

screen shot 2017 06 01 at 09 14 05wtmk 1

Η ταράτσα θα καλυφθεί από έναν κήπο μήκους 300 μέτρων, χωρισμένο σε διαφορετικές ζώνες, συμπεριλαμβανομένης μιας «περιοχής διαλογισμού και ηρεμίας», γεμάτη με αγριολούλουδα και ψηλά δέντρα, καφετέρια και ένα «κομψό μονοπάτι» 200 μέτρων για τζόκινγκ.

Screen Shot 2017 06 01 at 1.24.09 PM.png

Επί του παρόντος, το προσωπικό της Google βρίσκεται εγκατεστημένο σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ολόκληρο το Λονδίνο. Το νέο κτήριο έχει σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους εργαζόμενους σε μια και μοναδική τοποθεσία στην πόλη και θα είναι το πρώτο κτήριο της Google εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που θα ανήκει και θα έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Screen Shot 2017 06 01 at 1.24.19 PM.png
Screen Shot 2017 06 01 at 1.23.04 PM.png


Η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευση της για την ολοκλήρωση του έργου μετά το Brexit πέρυσι, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Sundar Pichai να δηλώνει: «Εδώ στη Βρετανία, είναι σαφές ότι η επιστήμη των υπολογιστών έχει μέλλον, με πολλούς ταλαντούχους νέους, υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα και πάθος για καινοτομία. Είμαστε αφοσιωμένοι στη Βρετανία και ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στο νέο μας χώρο στο King's Cross».

Πηγή: Τhe Verge

Σχετικές ειδήσεις