ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες-Σοκ: Oι ματωμένες ζώνες αυτοκτονίας και τα μαχαίρια των τζιχαντιστών του Λονδίνου

Φωτογραφίες-Σοκ: Oι ματωμένες ζώνες αυτοκτονίας και τα μαχαίρια των τζιχαντιστών του Λονδίνου

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες των ψεύτικων ζωνών αυτοκτονίας που φορούσαν οι τρεις δολοφόνοι της Γέφυρας του Λονδίνου. Οι ζώνες, τις οποίες οι τζιχαντιστές φορούσαν τη στιγμή που έπεφταν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών, έμοιαζαν αληθινές, ανέφερε η αστυνομία.

Οι εικόνες μαρτυρούν την ωμότητα της τρομοκρατικής επίθεσης – Ποια σενάρια εξετάζει η βρετανική αστυνομία

Και οι τρεις τρομοκράτες φορούσαν δερμάτινες ζώνες, δήλωσε η αστυνομία του Λονδίνου σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου. Κάθε ζώνη είχε τρία πλαστικά μπουκάλια νερού «καλυμμένα με μονωτική ταινία», πρόσθετε η δήλωση.

593cd4edc3618807168b460f

«Δεν έχω ξαναδεί αυτή την τακτική στη Βρετανία, η χρήση της οποίας έχει σκοπό τη δημιουργία του μέγιστου δυνατού φόβου», δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής Dean Haydon επικεφαλής των σχετικών ερευνών, προσθέτοντας ότι «όποιος τις είδε εκείνη τη νύχτα πίστευε ότι ήταν αληθινές».

00112

«Είναι ακόμα δύσκολο να μιλήσουμε για τα κίνητρα των τρομοκρατών που φορούσαν αυτές τις ψεύτικες ζώνες», δήλωσε ο Haydon. «Θα ήταν δυνατό να αποτελούσαν μέρος του σχεδίου τους στην περίπτωση που κατά την επίθεση έπαιρναν ομήρους και πολιορκούνταν από την αστυνομία ή να είχαν στόχο να αποθαρρύνουν τους αστυνομικούς να τους πυροβολήσουν», πρόσθεσε.

SydUacm3

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

(Με πληροφορίες από Russia Today, The Sun)

Σχετικές ειδήσεις