ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Αγγλία: Αυτοκίνητο εμβόλισε μουσουλμάνους στο Νιούκαστλ (Pics+Vids)

Συναγερμός στη Αγγλία: Αυτοκίνητο εμβόλισε μουσουλμάνους στο Νιούκαστλ (Pics+Vids)

Τρία παιδιά και τρεις ενήλικες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από αυτοκίνητο που βγήκε εκτός του οδοστρώματος κι έπεσε με ταχύτητα σε πλήθος μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια της ισλαμικής εορτής Eid έξω από αθλητικό κέντρο στο Νιουκάστλ της Αγγλίας σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου.

Η αστυνομία της Northumbria δήλωσε στην Chronicle Live ότι επρόκειτο για «ατύχημα χωρίς τρομοκρατικά κίνητρα σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες».

Μία 42χρονη γυναίκα συνελήφθη σε σχέση με το συμβάν και ανακρίνεται από την αστυνομία.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν το Ιντ, που είναι η μουσουλμανική γιορτή, μετά το τέλος του ιερού μήνα, Ραμαντάν. Οι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο αθλητικό κέντρο, ενώ μεταξύ των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται και δύο παιδιά.

«Σήμερα περίπου στις 09:14 αναφέρθηκε στην αστυνομία ότι ένα όχημα παρέσυρε περαστικούς έξω από το αθλητικό κέντρο (Westgate Sports Centre) στο Νιούκασλ. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ την ώρα αυτή, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πηγή: The Sun, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις