ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος τρόμος από την επιτυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα (Vid)

Παγκόσμιος τρόμος από την επιτυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα (Vid)

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα 4 Ιουλίου με επιτυχία έναν βαλλιστικό, διηπειρωτικό πύραυλο, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της να μπορεί να απειλήσει τις ΗΠΑ.

Την «ιστορική» εκτόξευση ενός πυραύλου Hwasong-14 παρακολούθησε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν, όπως ανακοίνωσε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων η παρουσιάστρια του κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 2.802 χιλιομέτρων και διήνυσε απόσταση 933 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

DD33zC2U0AAm8Qe

Η Βόρεια Κορέα είναι «μια ισχυρή πυρηνική δύναμη» η οποία διαθέτει «πολύ ισχυρούς βαλλιστικούς, διηπειρωτικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», τόνισε η παρουσιάστρια.
«Η επιτυχημένη εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου (…) αποτελεί μεγάλη πρόοδο στην ιστορία της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης εικόνες τη σχετική, χειρόγραφη διαταγή που συνέταξε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ- Ουν με ημερομηνία Δευτέρας.

Η εκτόξευση αυτή, που πραγματοποιήθηκε την ημέρα που στις ΗΠΑ γιορτάζεται η Ημέρα Ανεξαρτησίας, περιλαμβάνεται σε μια μακρά σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων κατά παράβαση των διεθνών αποφάσεων, βάσει των οποίων απαγορεύεται στη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις