ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πλημμύρισε το Παρίσι από πρωτοφανή καταιγίδα (vids)

Γαλλία: Πλημμύρισε το Παρίσι από πρωτοφανή καταιγίδα (vids)

Ποσότητα ρεκόρ νερού ύψους 49 χιλιοστών πλημμύρισε την γαλλική πρωτεύουσα

Μέσα σε μία ώρα έπεσε στο Παρίσι όση βροχή πέφτει κανονικά τον Ιούλιο μέσα σε τρεις εβδομάδες. Η κυκλοφορία του μετρό, που είχε διαταραχθεί σοβαρά από τη νεροποντή που έπεσε χθες το βράδυ, επαναλήφθηκε σήμερα το πρωί σχεδόν κανονικά.

Ποσότητα ρεκόρ νερού ύψους 49 χιλιοστών πλημμύρισε την πρωτεύουσα, γεγονός πρωτοφανές από τις 2 Ιουλίου 1995, όταν είχαν πέσει 47 χιλιοστά, ανακοίνωσε η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, η Meteo France. Συνολικά, σε διάστημα πολλών ωρών, το Παρίσι δέχθηκε 68 χιλιοστά νερού, διευκρίνισαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Αυτές οι ξαφνικές νεροποντές, που άρχισαν στις 21:30 (τοπική ώρα), προκάλεσαν το κλείσιμο περίπου 15 σταθμών του μετρό για μερικές ώρες ή και για όλο το βράδυ επειδή είχαν πλημμυρίσει κλιμακοστάσια και αποβάθρες ενώ η κυκλοφορία των συρμών διακόπηκε σε ένα τμήμα της γραμμής 2 ανάμεσα στους σταθμούς Μπαρμπές-Ροσεσουάρ και Περ-Λασέζ (βόρειο Παρίσι).

«Όλοι άνοιξαν και πάλι κανονικά σήμερα το πρωί, όμως έπειτα από νέες ισχυρές βροχοπτώσεις κλείσαμε τους σταθμούς Βολτέρ, Κε ντε λα Ραπέ και Μομπέρ-Μιτιαλιτέ γύρω στις 08:00. Η κυκλοφορία στο υπόλοιπο δίκτυο είναι ομαλή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της RATP, της εταιρείας του παρισινού μετρό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι σταθμοί Μομπέρ-Μιτιαλιτέ και Βολτέρ άνοιξαν και πάλι στις 10:30, ενώ η κυκλοφορία επαναλήφθηκε προς τη μία κατεύθυνση στην Κε ντε λα Ραπέ, διευκρινίσθηκε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Παρισιού δέχθηκε 1.700 κλήσεις και πραγματοποίησε «μια εκατοστή» επεμβάσεις σε σχέση μ' αυτές τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νεροποντής που ξέσπασε γύρω στις 21:30 χθες το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις