ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Δείτε τι θέλουν να κάνουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Δείτε τι θέλουν να κάνουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα!

Οι Γερμανοί προτείνουν: Πάτε Ελλάδα αντί Μαγιόρκα!«Η Ελλάδα είναι η νικήτρια στον τουρισμό» είναι ο τίτλος άρθρου στην Westfälische Nachrichten που εξετάζει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για φέτος το καλοκαίρι για τους Γερμανούς τουρίστες, ακόμη και εκείνους που δεν έχουν κανονίσει ακόμη κάποιο ταξίδι.

Όπως επισημαίνουν οι Κριστίνα Ντίτριχ και η Μπέρμπελ Πέτερς, που ειδικεύονται σε τουριστικά πακέτα σε κεντρικό ταξιδιωτικό γραφείο του Μίνστερ, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ένα τυπικό καλοκαίρι «των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», κι αυτό οφείλεται κυρίως στην αστάθεια και αβεβαιότητα που επικρατεί σε κλασικούς, οικονομικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο ή η Τυνησία.

«Θα μπορούσε έτσι κάποιος τώρα την τελευταία στιγμή αλλά και οικονομικά να πετάξει στη Μαγιόρκα;» ρωτά τις δύο ειδικούς ο δημοσιογράφος. «Σε καμία περίπτωση» απαντά η Μπ. Πέτερς, διότι οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι στα ύψη. Η συνάδελφός της όμως συνιστά πολύ περισσότερο διακοπές στην Ελλάδα και όχι στις Βαλεαρίδες. Παρά το ότι πριν από δύο χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ο τουρισμός είχε πληγεί, η χώρα έχει καταφέρει εδώ και καιρό να ορθοποδήσει τουριστικά. «Στην Ελλάδα βρίσκω πραγματικά εξαιρετικές προσφορές σε καλές τιμές» αναφέρει η ειδικός.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα «ήταν η μεγάλη νικήτρια του περσινού έτους και επωφελείται έντονα από την Τουρκία, στην οποία μάλιστα «οι κρατήσεις κινούνται σε άκρως υποτονικά επίπεδα», σημειώνει η Κρ. Ντίτριχ.

Αναφορικά μάλιστα με την Τουρκία, η συνάδελφός της σημειώνει ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρκικός τουριστικός κλάδος είναι μια καταστροφή», ενώ κάποια ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.

Πηγή: Deutsche Welle, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις