ΚΟΣΜΟΣ

LIVE: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στρατιώτες σε προάστιο του Παρισιού - Έξι τραυματίες (pics)

LIVE: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στρατιώτες σε προάστιο του Παρισιού - Έξι τραυματίες (pics)

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, μετά την επίθεση με αυτοκίνητο το οποίο έπεσε πάνω σε στρατιώτες σε προάστιο του Παρισιού, τραυματίζονταςέξι άτομα.Το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Λεβαλουά-Περέ, που βρίσκεται σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από τη γαλλική πρωτεύουσα, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

paris

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο οδηγός και το όχημα που παρέσυρε τους στρατιώτες αναζητούνται, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι στρατιώτες, οι τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο Percy στο Κλαμάρτ.

«Σκόπιμη» ενέργεια

Τα σενάρια της τρομοκρατίας επανέρχονται στη Γαλλία, παρότι η αστυνομία είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε ό,τι αφορά στις ανακοινώσεις της για το συμβάν και περιορίζεται μέχρι στιγμής στο να μιλάει για σκόπιμη ενέργεια. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Η αστυνομική διεύθυνση του Ο-ντε-Σεν έκανε λόγο για «μια a priori σκόπιμη ενέργεια».

Παρομοίως, ο δήμαρχος της πόλης Patrick Balkany σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ έκανε λόγο για «μη ανεκτή επίθεση», την οποία και καταδίκασε. Ο Balkany τόνισε πως το περιστατικό συνέβη κοντά στο κτήριο του δημαρχείου και χαρακτήρισε την «επίθεση» ως «επαίσχυντη.

«Δειλή ενέργεια, δεν θα μας πτοήσει»

Για «δειλή ενέργεια» έκανε λόγο η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, η οποία καταδίκασε την επίθεση και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να πτοήσει τους Γάλλους στρατιωτικούς.

«Ο δράστης, που διαφεύγει, καταζητείται αυτή την ώρα από τις δυνάμεις της τάξης. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προσδιορίσει τα κίνητρά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε», πρόσθεσε η υπουργός.

Η Παρλί, η οποία αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να επισκεφθεί τους τραυματίες μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα αυτή τη δειλή ενέργεια που δεν θα διασπάσει καθόλου την αποφασιστικότητα των στρατιωτικών να εργάζονται για την ασφάλεια των Γάλλων».

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Οι αρχές εξετάζουν ένα βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, με στόχο να αναγνωρίσουν τον δράστη της επίθεσης, για τον εντοπισμό του οποίου έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό.

Σύμφωνα με το BFMTV, το μαύρο όχημα μάρκας BMW οδηγούσε ένας άνδρας.

paris1

Τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο χτύπησε στρατιώτες που ανήκουν στο σώμα «Operation Sentinelle», που συγκροτήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr

Δείτε live εικόνες από το σημείο της επίθεσης

Σχετικές ειδήσεις