ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή (pics & vids)

Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή (pics & vids)

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δύο στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία, το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ 8:30 με 9:30. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το ημιφορτηγό μάρκας renault αρχικά έπεσε σε μία στάση λεωφορείου στο 13ο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να τραυματιστεί σοβαρά. Στη συνέχεια, το ίδιο όχημα έπεσε και σε στάση λεωφορείου στο 11ο διαμέρισμα, σκοτώνοντας μία γυναίκα που ήταν πεζή, ηλικίας 40 ετών, όπως αναφέρει το BBC.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία στο Παλιό Λιμάνι και ο οδηγός συνελήφθη. Πρόκειται για έναν άνδρα, 35 ετών, σύμφωνα με πληφορορίες που μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, που κατάγεται από τη Μασσαλία και είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για ενέργειες ήσσονος σημασίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες αλλά και στρατιώτες.

Σύμφωνα με το BFMTV, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο οδηγός ήταν κλεμμένο και ο ίδιος φέρεται να αντιμετωπίζει «ψυχολογικά προβλήματα».

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για δυστύχημα ή για εσκεμμένη πράξη του οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Ωστόσο, το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης φαίνεται πως απομακρύνεται, σύμφωνα και με τις δηλώσεις εισαγγελέα στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιτρέπει να χαρακτηρισθεί αυτή η ενέργεια τρομοκρατική. Προσανατολιζόμαστε μάλλον προς την υπόθεση ο ύποπτος να είχε ψυχιατρικά προβλήματα», ανέφερε.

Η αστυνομία, πάντως, συνέστησε στο κοινό να αποφεύγει την περιοχή.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν τεθεί σε κατάσταση «συναγερμού» μετά και την τρομοκρατική επίθεση στη Λα Ράμπλα, στη Βαρκελώνη και τις απειλές του ISIS για επικείμενο νέο χτύπημα.

Σχετικές ειδήσεις