ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί δεν φόραγε ζώνη ασφαλείας η πριγκίπισσα Νταϊάνα; - Τα «καυτά» ερωτήματα της αδελφής της

Γιατί δεν φόραγε ζώνη ασφαλείας η πριγκίπισσα Νταϊάνα; - Τα «καυτά» ερωτήματα της αδελφής της

«Στοιχειωμένη» από ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί ακόμη για τις συνθήκες θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, δηλώνει η αδελφή της, λίγο πριν την επέτειο των 20 ετών από τον θάνατό της.

Σε δηλώσεις της στο ντοκιμαντέρ του BBC, η 62χρονη Λαίδη Σάρα, ανέφερε ότι η αδελφή της φορούσε πάντα ζώνη ασφαλείας, με «θρησκευτική ευλάβεια», και έθεσε το ερώτημα γιατί δεν έκανε το ίδιο και στο μοιραίο τελευταίο της ταξίδι με αυτοκίνητο, στο Παρίσι.

Ούτε η Νταϊάνα ούτε ο σύντροφό της, Ντόντι Αλφαγιέντ, ούτε ο σοφέρ τους, Χένρι Πολ, φορούσαν ζώνες ασφαλείας τη στιγμή που το αυτοκίνητο συνετρίβη σε μία κολώνα, σε υπόγεια διάβαση στο Παρίσι, με αποτέλεσμα και οι τρεις να σκοτωθούν.

«Τηρούσε με θρησκευτική ευλάβεια το να φοράει ζώνη ασφαλείας. Γιατί δεν την φόρεσε εκείνο το βράδυ; Δεν θα μάθω ποτέ», είπε η Λαίδη Σάρα στο BBC.

Ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας, Τρέβορ Ρις Τζόουνς, που φορούσε ζώνη ασφαλείας, επιβίωσε με σοβαρά τραύματα.
Σε έρευνα που έγινε το 2008, για τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου, δεν απαντήθηκε το ερώτημα γιατί η Νταϊάνα δεν φορούσε ζώνη, ενώ ως υπαίτιος του δυστυχήματος θεωρήθηκε ο σοφέρ, αναφέρει η Daily Mail.

Η μεγαλύτερη αδελφή της αγαπημένης των Βρετανών, μίλησε επίσης για το βασανιστήριο που υπέστη η ίδια και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, όταν άκουσαν στις ειδήσεις τις επίσημες δηλώσεις ότι η Νταϊάνα είχε μεν τραυματιστεί, αλλά θα κατάφερνε να επιβιώσει, ενώ οι ίδιοι γνώριζαν ήδη ότι ήταν νεκρή.

daiana karolos

Οι αρχικές αναφορές για το τροχαίο έκαναν λόγο ότι η πριγκίπισσα νοσηλευόταν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο και ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε τέσσερις ολόκληρες ώρες μετά.

«Για ένα διάστημα δύο ωρών, μιλούσα και με άλλους συγγενείς και είχα μάθει ότι δεν τα είχε καταφέρει. Και τις δύο αυτές ώρες, οι παρουσιαστές των ειδήσεων σε όλα τα κανάλια έλεγαν ‘τραυματισμένη αλλά αναμένεται να επανέλθει πλήρως’. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό με εξαγρίωσε», τόνισε η Λαίδη Σάρα στο βρετανικό δίκτυο.

Ο αδελφός της Νταϊάνα, Ερλ Σπένσερ, πίστευε αρχικά ότι το τροχαίο ήταν ασήμαντο. Βρισκόταν στη Νότια Αφρική, αλλά τότε η αδελφή του, Λαίδη Τζέιν του τηλεφώνησε και τον προειδοποίησε, ότι το τροχαίο ήταν πολύ πιο σοβαρό. Ο Σπένσερ μιλούσε ακόμη με την αδελφή του, όταν ο σύζυγός της, Λόρδος Ρόμπερτ, ενημερώθηκε ότι η Νταϊάνα πέθανε.

Στο ντοκιμαντέρ μίλησαν και οι δύο γιοι της πριγκίπισσας Νταϊάνα, με τον Χάρι να ξεσπάει για πρώτη φορά κατά των παπαράτσι που την «κυνηγούσαν» το μοιραίο βράδυ και που την φωτογράφιζαν ενώ εκείνη πέθαινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Σχετικές ειδήσεις