ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία: Εκρήξεις στο μετρό του Λονδίνου - Δεκάδες τραυματίες

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία: Εκρήξεις στο μετρό του Λονδίνου - Δεκάδες τραυματίες

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (15/09) στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όταν σημειώθηκε μικρής έντασης έκρηξη σε βαγόνι του μετρό -Τρομοκρατικό συμβάν το χαρακτηρίζει η αστυνομία

Πανικός προκλήθηκε στις 8.20 το πρωί, με τους Λονδρέζους να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν, όταν σημειώθηκε έκρηξη μέσα σε συρμό του μετρό στον σταθμό Parsons Green. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα δοχείο με άγνωστη ουσία άρπαξε φωτιά και εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τουλάχιστον 17 άτομα.

444CFDB300000578 4887032 image a 32 1505463399402

Στο Twitter αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως υπήρξαν «πολλοί τραυματίες». Κάποιοι με εγκαύματα, καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο που εξερράγη το μπιτόνι που περιείχε την ουσία, ενώ κάποιοι τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να βγουν από το τρένο και τον σταθμό όσο γρηγορότερα μπορούσαν.

Αυτή είναι η τσάντα με το δοχείο

21744527 10155732708394539 1414853493 n

Η αστυνομία μετά από λίγη ώρα ανακοίνωσε πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση». Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «λαμβάνει τακτική ενημέρωση».

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon.

Εκεί από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Πληροφορίες για οπλισμένο άνδρα

Στην ιστοσελίδα της η ταμπλόιντ εφημερίδα Sun αναφέρει ότι από την «αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε κουβά» τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας μικρός μαθητής.

Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες για έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος διαφεύγει και για έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο κλήθηκε να εξουδετερώσει.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.

Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν.

Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Σχετικές ειδήσεις