ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ

Πέθανε ο ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο άνδρας που εμπνεύστηκε το διάσημο περιοδικό Playboy, Χιου Χέφνερ.

Τέλος εποχής για το πιο δημοφιλές περιοδικό, το Playboy καθώς ο ιδρυτής του περιοδικού που αποτέλεσε... συντροφιά για τους άνδρες πολλών γενεών «έφυγε» σε ηλικία 91 ετών στην έπαυλη του Playboy Mansion.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Twitter.

«Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών».

Την ανακοίνωση συνόδευε μια μικρή φωτογραφία που έγραφε μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες:
«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».

HughHefner

Συνεργάτες του που επιβεβαίωσαν την είδηση του θανάτου του ανέφεραν πως: «o Χιου Χέφνερ πέθανε από φυσικά αίτια σήμερα, στο σπίτι του, την Έπαυλη Playboy, περιτριγυρισμένος από αγαπημένους του».

hugh4

Ο Χέφνερ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1926 στο Σικάγο και έγινε εκατομμυριούχος όταν είχε την ιδέα να δημιουργήσει το Playboy το 1953.

Σε δηλώσεις του ο γιος του Χέφνερ, Κούπερ τόνισε: «Ο πατέρας έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των μίντια και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία. Προσδιόρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Η απώλειά του είναι σημαντική για πολλούς, μεταξύ αυτών της συζύγου του Κρίσταλ, της αδερφής μου Κρίστι και των αδερφών μου Ντέιβιντ και Μάρστον και όλων εμάς στις εκδόσεις Playboy».

Σχετικές ειδήσεις