ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Καταλονία LIVE: Χάος στην Ισπανία - Άγρια επεισόδια σε όλη τη χώρα

Δημοψήφισμα Καταλονία LIVE: Χάος στην Ισπανία - Άγρια επεισόδια σε όλη τη χώρα

Τα όσα συμβαίνουν στην Βαρκελώνη και τις άλλες περιοχές της Καταλονίας συνιστούν μια πρωτόγνωρη κρίση για την Ισπανία και την Ευρώπη - Η κυβέρνηση της Μαδρίτης διαμηνύει ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο, όπως αποφάνθηκε και το Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά οι Καταλανοί είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν και από τα ξημερώματα έκαναν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα

Γενικευμένες ταραχές εκτυλίσσονται σε πολλές περιοχές της Καταλονίας, όπου ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας πολιορκούν εκλογικά κέντρα σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις