ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε διάσημος μουσικός (pics&vids)

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε διάσημος μουσικός (pics&vids)

Άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 66 ετών.

Ο Τομ Πέτι, διάσημος μουσικός και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος "Tom Petty and The Heartbreakers", πέθανε χθες, Δευτέρα (02/10) στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 66 ετών.

tom petty5

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο Πέτι, βρέθηκε αναίσθητος και χωρίς να αναπνέει στο σπίτι του στο Μαλιμπού, νωρίς τη Δευτέρα. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν και πέθανε αργά το ίδιο βράδυ.

«Πέθανε ήρεμα στις 20:40 (τοπική ώρα) περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, μέλη του συγκροτήματος και φίλους», δήλωσε ο μάνατζέρ του Τόνι Δημητριάδης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ, ο Πέτι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο UCLA Santa Monica, όπου μπήκε σε μηχανική υποστήριξη και ο σφυγμός του επανήλθε. Όμως αργότερα, οι δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν να τον βγάλουν από αυτή καθώς πιστοποιήθηκε ότι δεν είχει καμία εγκεφαλική λειτουργία.

Ποιος ήταν ο Τομ Πέτι

Γεννήθηκε στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα το 1955 και σύμφωνα με τον θρύλο αποφάσισε να γίνει μουσικός όταν έσφιξε το χέρι του Έλβις Πρίσλεϊ. Λέγεται ότι αντάλλαξε τη σφεντόνα του με ένα κουτί δίσκους βινυλίου και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Ο Πέτι έγινε διάσημος με μεγάλες επιτυχίες όπως τα "Free Fallin'", "American Girl", "Learning to Fly", "Refugee" και "Breakdown".

Μπροστάρης της γενιάς που έφερε τον ήχο των συνθεσάιζερ στη ροκ σκηνή μαζί με τον Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Πέτι ήταν επίσης ιδρυτής του συγκροτήματος "Travelling Wilburys" στα τέλη της δεκαετίας του '80, κάνοντας συναυλίες με τους Μπομπ Ντίλαν, Ρόι Όρμπινσον, Τζεφ Λάιν και Τζορτζ Χάρισον.

tom petty3

Το 2002, ο Πέτι εισήχθη στο "Rock and Roll Hall of Fame". Συνολικά, κέρδισε τρία βραβεία Grammy, από τις 18 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι "Tom Petty and The Heartbreakers", ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιξαν και στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.

tom petty4

Εκτός από τη μουσική του καριέρα, ο Πέτι ασχολήθηκε και με την ηθοποιία. Πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία "FM" το 1978, με ένα μικρό ρόλο. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά "It's Garry Shandling's Show" καθώς και στην ταινία του Κέβιν Κόστνερ «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» ("The Postman") το 1997.

Ο Πέτι ήταν παντρεμένος με την Τζέιν Μπένιο για 22 χρόνια πριν χωρίσουν το 1996. Μαζί της απέκτησε δύο κόρες, την Άντρια (σκηνοθέτης) και την Άνακιμ (καλλιτέχνης).


Σχετικές ειδήσεις