ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από την πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από την πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια

Το καταστροφικό της έργο συνεχίζει η «κόλαση» φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Καλιφόρνια την στιγμή που οι νεκροί έφτασαν τους 38, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών Αρχών.

Οι Αρχές εκφράζουν σοβαρούς φόβους ότι τα θύματα θα αυξηθούν καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Στη μάχη της πυρόσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 10.000 πυροσβέστες που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις 16 εστίες που παραμένοπυν ενεργές και έιχαν ως αποτέλσμα τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

«Οι πυρκαγιές αυτές ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές, αφού κάηκαν 5.700 κατοικίες και επιχειρήσεις ενώ πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμές πυρκαγιές ήταν οι πιο φονικές στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Το 1933, στην πυρκαγιά του Γκρίφιθ Παρκ, στο Λος Άντζελες, είχαν χάσει τη ζωή τους 29 άνθρωποι ενώ το 1991, στο Όκλαντ Χιλς, τα θύματα ήταν 25.

Ο σερίφης της Σονόμα, Ρομπ Τζορντάνο, είπε ότι οι υπηρεσίες του συνεχίζουν να αναζητούν πρόσωπα που έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενα από συγγενείς και φίλους. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.308 τέτοιες καταγγελίες και έχουν βρεθεί 1.052 άνθρωποι, διευκρίνισε.

Οι εντολές εκκένωσης παραμένουν εν ισχύ για τις κομητείες Νάπα και Σονόμα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους και πολλοί από αυτούς φιλοξενούνται προσωρινά σε εκκλησίες της περιοχής.

Σχετικές ειδήσεις