ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Θάλαμος αερίων» το Νέο Δελχί - Κλειστά τα σχολεία λόγω αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ινδία: «Θάλαμος αερίων» το Νέο Δελχί - Κλειστά τα σχολεία λόγω αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οι αρχές του Νέου Δελχί ζήτησαν την Τετάρτη (8/11) το κλείσιμο όλων των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη μεγαλούπολη της Ινδίας.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της ατμόσφαιρας στο Νέο Δελχί δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία των παιδιών. Ζητήσαμε το κλείσιμο όλων των σχολείων ως την Κυριακή», έγραψε ο Μάνις Σισόντια υφυπουργός της περιοχής του Δελχί στο Twitter.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού την προηγουμένη οι αρχές της πόλης είχαν ανακοινώσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων του Νέου Δελχί.

Η ινδική μεγαλούπολη πνίγεται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από το νέφος, με το όζον να έχει φτάσει σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα.

pollution

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν σε διάφορα σημεία της πόλης, η συγκέντρωση των μικροσωματίδιων κυμαινόταν μεταξύ 400 και 700 μικρογραμμαρίων, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να συνιστά να μην ξεπερνιέται το όριο των 25 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα κατά μέσο όρο ημερησίως.

Τέτοια φαινόμενα είναι συχνά το φθινόπωρο και τον χειμώνα στο Νέο Δελχί, το οποίο ο ΠΟΥ είχε χαρακτηρίσει το 2014 την πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου.