ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σκληρότερες κυρώσεις στη Συρία

Γαλλία: Σκληρότερες κυρώσεις στη Συρία

Τις κυρώσεις κατά του Συριακού καθεστώτος αναμένεται να σκληρύνει η Ε.Ε. σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΠΕξ της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

«Θα βοηθήσουμε τη συριακή αντιπολίτευση να διαρθρωθεί, να οργανωθεί, η Ευρώπη θα σκληρύνει τις κυρώσεις που επιβάλλονται στο συριακό καθεστώς και μετά θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε αυτή τη διεθνή πίεση και θα έρθει μια στιγμή που το καθεστώς θα αναγκαστεί να διαπιστώσει ότι είναι πλήρως απομονωμένο και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει», τόνισε ο Ζιπέ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο Σαρκοζί «θα αναλάβει πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες για να προσπαθήσει να ενώσει όλους εκείνους που θεωρούν πως η παρούσα κατάσταση είναι εντελώς ανυπόφορη. Στην ομάδα αυτή, θα μπορούν να βρεθούν τα 13 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που ψήφισαν υπέρ του σχεδίου απόφασης, η έγκριση του οποίου παρεμποδίστηκε τελικά από το διπλό βέτο, καθώς και όλες οι χώρες-μέλη του Αραβικού Συνδέσμου και όλοι εκείνοι που επιθυμούν να συνταχθούν μαζί μας για να ασκήσουμε πίεση στη Συρία».