ΚΟΣΜΟΣ

«Πόλεμος πριγκίπων»: Γιατί ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό «ενοχλήθηκε» από τον Χάρι και τη Μέγκαν

«Πόλεμος πριγκίπων»: Γιατί ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό «ενοχλήθηκε» από τον Χάρι και τη Μέγκαν
AP

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, στην Όπρα Γουΐνφρεϊ «με ενόχλησε» είπε ένας άλλος γαλαζοαίματος της Γηραιάς Ηπείρου, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ο 2ος του Μονακό.

Στο πλαίσιο της πολύκροτης αυτής συνέντευξης ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχαν μιλήσει για μια σειρά θεμάτων, που κυμαίνονταν από τον ρατσισμό μέχρι την ψυχική υγεία. Ωστόσο, μιλώντας στο BBC, ο Αλβέρτος, εκφράζοντας την άποψή του για τη συνέντευξη, είπε πως τα πράγματα δεν θα έπρεπε να «βγαίνουν στη δημόσια σφαίρα με αυτόν τον τρόπο».

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος είπε ότι θεώρησε τη «δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας» του ζεύγους ανάρμοστη, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο έγινε. Αν και πρόσθεσε πως κατανοεί την πίεση που δέχονται, σημείωσε πως «αυτού του είδους οι συζητήσεις θα έπρεπε να γίνονται μέσα στο ιδιωτικό πλαίσιο της οικογένειας» και ότι «δεν χρειάζεται να βγαίνουν στη δημόσια σφαίρα με αυτόν τον τρόπο».

«Με ενόχλησε λίγο» είπε για τη συνέντευξη. «Μπορώ να καταλάβω…μα δεν νομίζω ότι ήταν το καταλληλότερο φόρουμ για να μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους συζητήσεις».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν έναν 22 μηνών γιο, τον Άρτσι, και περιμένουν το δεύτερο παιδί τους, ένα κοριτσάκι, το καλοκαίρι. Τον Ιανουάριο του 2020 είχαν πει ότι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της βόρειας Αμερικής.

Παρά τα σχόλιά του, ο πρίγκιπας Αλβέρτος τους ευχήθηκε τα καλύτερα. Αναφερόμενος στον Χάρι, είπε πως «είναι ένας δύσκολος κόσμος εκεί έξω και ελπίζω ότι θα έχει την κρίση και τη σοφία να κάνει τις σωστές επιλογές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Έτσι θα πάμε στα χωριά μας - Τα κριτήρια που θα κρίνουν την «έξοδο»