ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν - Χάρι : 12 πράγματα που μάθαμε από τη συνέντευξη «ποταμό» στην Όπρα

Μέγκαν - Χάρι : 12 πράγματα που μάθαμε από τη συνέντευξη «ποταμό» στην Όπρα

Από τις αυτοκτονικές τάσεις της Δούκισσας του Σάσεξ και  τις υπόνοιες για ρατσισμό στο παλάτι μέχρι το μυστικό γάμο που έκαναν πριν από τη μεγάλη τελετή και το φύλο του μωρού που περιμένουν, ο Χάρι και η Μέγκαν πέταξαν βόμβες μεγατόνων στην πολυσυζητημένη τους συνέντευξη.

Τα 10+2 σημεία της συνέντευξης που προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Μπάκιγχαμ

1. Κρίση ψυχικής υγείας


Η Δούκισσα του Σάσεξ λέει ότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της «θητείας» της στο παλάτι. «Απλά δεν ήθελα πια να είμαι ζωντανή. Και αυτή ήταν μια πολύ σαφής και πραγματική και τρομακτική διαρκής σκέψη. Και θυμάμαι πώς εκείνος (ο Χάρι) με βοήθησε». Η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι ζήτησε βοήθεια από το παλάτι, την οποία και της αρνήθηκαν «Μου είπαν, συμπάσχουμε μαζί σου γιατί βλέπουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να σε προστατεύσουμε, επειδή δεν είσαι αμειβόμενη υπάλληλη του θεσμού».

2. Υπόνοιες για ρατσισμό


Η Δούκισσα ισχυρίστηκε ότι ενώ ήταν έγκυος με τον Άρτσι, είχε τεθεί θέμα στον Πρίγκιπα Χάρι για το χρώμα του δέρματος του μωρού τους. «Τους μήνες που ήμουν έγκυος υπήρχε όλη αυτή η συζήτηση ότι «δεν θα του δοθεί ασφάλεια, δεν θα του δοθεί κάποιος τίτλος» ενώ παράλληλα υπήρχαν ανησυχίες και συζητήσεις σχετικά με το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του όταν γεννηθεί». Η Μέγκαν αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος εξέφρασε αυτές τις ανησυχίες: «Νομίζω ότι θα τους έβλαπτε πολύ» είπε
Ο Χάρι αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της συνομιλίας, αλλά, μετά από ερώτηση από την Όπρα, είπε ότι οι ερωτήσεις περιστρέφονταν γύρω από το: «Πώς θα μοιάζουν τα παιδιά;»

3. Η Διαμάχη με την Κέιτ Μίντλετον

Η Μέγκαν διέψευσε δημοσίευμα εφημερίδας ότι είχε κάνει την Δούκισσα του Κέιμπριτζ να κλάψει πριν από το γάμο της με το Χάρι και είπε ότι αυτό ήταν το σημείο καμπής στις σχέσεις της με τα Μέσα Ενημέρωσης. Όταν η Όπρα τη ρώτησε αν έκανε την Κέιτ να κλάψει, η Μέγκαν απάντησε: «Το αντίστροφο συνέβη». Η Μέγκαν είπε ότι η Κέιτ ήταν «καλός άνθρωπος», αλλά πρόσθεσε: «Λίγες μέρες πριν από το γάμο, (η Κέιτ) ήταν αναστατωμένη για τα φορέματα των παρανύμφων και με έκανε να κλάψω. Και πραγματικά με στενοχώρησε πολύ. " Είπε ότι η Κέιτ ζήτησε συγγνώμη τότε για τη συμπεριφορά της και της έφερε λουλούδια.


4 Η Μέγκαν φιμώθηκε


"Σε όλους τους γύρω μας είχε δοθεί μία πολύ ξεκάθαρη οδηγία από τη στιγμή που ο κόσμος ήξερε ότι ο Χάρι και εγώ βγαίνουμε, να λένε πάντα ουδέν σχόλιο." Η Μέγκαν πίστευε τότε όπως είπε ότι το παλάτι την προστάτευε. «Μόνο όταν παντρευτήκαμε και όλα άρχισαν να επιδεινώνονται, κατάλαβα ότι όχι μόνο δε με προστάτευαν, αλλά… δεν ήταν πρόθυμοι να πουν την αλήθεια για να προστατεύσουν εμένα και το σύζυγό μου».

H Βασίλισσα Ελισάβετ 'Β με το ζεύγος Χάρι-ΜέγκανA.P

Συμφώνησε με την Όπρα ότι ήταν «φιμωμένη» και όχι «σιωπηλή» από τη στιγμή που άρχισε να βγαίνει ραντεβού με τον Χάρι. Διευκρίνσε στη συνέχεια οτι «Υπάρχει η οικογένεια, και υπάρχουν και οι άνθρωποι που διαφυλάσσουν το θεσμό, αυτά είναι δύο ξεχωριστά πράγματα και είναι σημαντικό να τα διαχωρίζουμε επειδή η βασίλισσα, για παράδειγμα, ήταν πάντα υπέροχη για μένα».


5. Ο Πρίγκιπας Κάρολος σταμάτησε να απαντάει στα τηλεφωνήματα του Χάρι


Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι ο πατέρας του σταμάτησε να δέχεται τις κλήσεις του σχετικά με το σχέδιο να απομακρυνθεί από τα βασιλικά καθήκοντα. Πριν αποχωρήσουν από το παλάτι υπήρξαν τρεις επαφές με την Βασίλισσα και άλλες δύο με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μετά ο πατέρας του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος του ζήτησε να του τα γράψει σε ένα γράμμα. «Τότε αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω εγώ και μόνον εγώ τι μπορώ να κάνω για την οικογένεια μου. Δεν ήταν έκπληξη για κανέναν. Είναι πραγματικά λυπηρό που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αλλά έπρεπε να κάνω κάτι για τη δική μου ψυχική υγεία, τη γυναίκα μου και για τον Άρτσι επίσης» Ο πρίγκιπας Κάρολος απαντάει τώρα στις κλήσεις του, αλλά «ο πόνος είναι μεγάλος», το ζευγάρι έχει «πολλά να διαχειριστεί» είπε. «Νιώθω πραγματικά απογοητευμένος» κατέληξε ο Χάρι.


6. Το τέλος της οικονομικής βοήθειας


Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε πως η οικογένεια του σταμάτησε να τους στηρίζει οικονομικά από το πρώτο τετράμηνο του 2020. Οι συμφωνίες με το Netflix και το Spotify δεν ήταν μέρος του σχεδίου τους αλλά προέκυψαν όταν το Παλάτι έκοψε την χρηματοδότηση. Τα μοναδικά χρήματα που είχε η οικογένεια ήταν η περιουσία που του είχε αφήσει η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η Μέγκαν ξεκαθάρισε ότι δεν πληρώθηκαν για τη συνέντευξη στην Όπρα.


7. Ο Κρυφός Γάμος


Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι παντρεύτηκαν κρυφά, τρεις ημέρες πριν από τη δημόσια τελετή του γάμου τους στις 19 Μαΐου του 2018. Το ζεύγος αντάλλαξε όρκους αγάπης «μόνο οι δυο μας στην αυλή μας υπό τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπερι»


8. Είναι κορίτσι!

Το ζευγάρι αποκάλυψε το φύλο του δεύτερου παιδιού τους. Ο Χάρι είπε ότι το μωρό, που αναμένεται να γεννηθεί το καλοκαίρι , είναι κορίτσι. Είπε ότι ένιωσε «υπέροχα και οτι αισθάνεται, απλά ευγνώμων». «Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κανείς απο το να αποκτά κανείς αγόρι και μετά κορίτσι. Η οικογένειά μας ολοκληρώνεται». Το ζεύγος είπε επίσης οτι δεν πρόκειται να αποκτήσουν τρίτο παιδί.

O Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξε με τον πρωτότοκό τους ΆρτσιΑ.P

9. Η Μέγκαν σπάνια μπορούσε να βγει από το σπίτι


Η Δούκισα είπε ότι σπάνια της επέτρεπαν να βγαίνει απο το σπίτι, επειδή οι άνθρωποι στην «Εταιρεία» - όρος που χρησιμοποίησε για τον οίκο των Ουίνδσορ- ανησυχούσαν πάρα πολύ για το «πώς φαίνονται τα πράγματα». «Ξέρω ότι ανησυχείτε για το πώς φαίνεται», τους είπε, «αλλά έχει σκεφτεί πώς αισθάνεται κάποιος;» Επειδή αισθανόταν υπερβολική μοναξιά.


10. Ο Χάρι αισθανόταν «παγιδευμένος»


Η Όπρα ρώτησε τον Χάρι αν θα είχε αποχωρήσει από τα βασιλικά καθήκοντα, αν δεν υπήρχε η Μέγκαν . «Όχι», είπε ο Χάρι, δεν θα είχε αποχωρήσει. Είπε ότι ένιωθε παγιδευμένος, αλλά δε γνώριζε ότι ήταν παγιδευμένος. «Παγιδευμένος μέσα στο σύστημα, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά μου. Ο πατέρας μου, ο αδερφός μου, είναι παγιδευμένοι », είπε.


11. Η Βασίλισσα είναι «υπέροχη»


Η Μέγκαν είπε ότι η Βασίλισσα ήταν πάντα «υπέροχη» απέναντί της και θυμήθηκε ένα ταξίδι με το τρένο που έκαναν μαζί όταν η Βασίλισσα της χάρισε ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια και ένα κολιέ, και μοιράστηκε μαζί της μια κουβέρτα. Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι η σχέση του με τη γιαγιά του ήταν πολύ καλή. «Είναι η αρχηγός μου» είπε.

Η Βασίλισσα ΕλισάβετΑ.Ρ

12. Ο Μέγκαν και η Χάρι έχουν…κοτέτσι


Η συνέντευξη έγινε στο σπίτι του ζεύγους στη Σάντα Μπάρμπαρα. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μέσα και γύρω από ένα κοτέτσι, γεμάτο με κοτόπουλα που το ζεύγος έσωσε από ένα εργοστάσιο. Η Όπρα κρατούσε ένα κουτί με αυγά. Η Μέγκαν κράτησε ένα μικρό καλάθι με αυγά. Το κοτέτσι ονομάζεται “Archie’s Chick Inn”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «φάουλ» της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης