ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν-Χάρι: Ακόμη και η Όπρα «σοκαρίστηκε» από τις αποκαλύψεις -Τι λέει για τη συνέντευξη-βόμβα

Μέγκαν-Χάρι: Ακόμη και η Όπρα «σοκαρίστηκε» από τις αποκαλύψεις -Τι λέει για τη συνέντευξη-βόμβα

Έκπληκτη για τις αποκαλύψεις του «έκπτωτου» πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσαν, δηλώνει η Όπρα Γουίνφρεϊ, τονίζοντας ότι δεν περίμενε πως η Μέγκαν Μάρκλ θα έφθανε σε σημείο να καταγγείλει μέλη του παλατιού για «ρατσιστική συμπεριφορά». Διαβεβαιώνει ωστόσο οτι ο μοναδικός σκοπός τους ήταν να αποκαλύψουν τη δική τους αλήθεια.

Η 67χρονη «βασίλισσα των τοκ-σόου» έδωσε για πρώτη φορά τη δική της εκδοχή της ιστορίας για τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν και τις αποκαλύψεις που παραμένουν στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών και όχι μόνο ταμπλόιντ.

H Όπρα Γουίνφρεϊ είπε μεταξύ άλλων οτι δεν είχε ιδέα πως η συνέντευξη θα είχε την απήχηση που τελικά είχε και θα προκαλούσε τόσο μεγάλο θόρυβο, προσθέτοντας ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μάρκλ ήθελαν απλά να διηγηθούν την ιστορία τους με τρόπο που θα τους «επέτρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο αληθινοί».

Η συνέντευξη με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ προβλήθηκε στις 8 Μαρτίου, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ακόμη στο νοσοκομείο με προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση. Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή ένα μήνα αργότερα.

Η εκρηκτική συνέντευξη προκάλεσε αντιδράσεις στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ να απαντά αργότερα ότι η βασιλική οικογένεια δεν «είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστική». Ο Χάρι είχε αφήσει να εννοηθεί στη συνέντευξή του στην Όπρα ότι υπάρχει πλέον χάσμα μεταξύ τους, λέγοντας ότι βρίσκονται σε απόσταση. «Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα, ελπίζω» είχε πει χαρακτηριστικά.

Τα δύο αδέρφια έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά τη συνέντευξη, στην κηδεία του παππού τους Φίλιππου και εθεάθησαν να συνομιλούν καθώς έφευγαν από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ένας κοινός φίλος είπε στο People ότι παρόλο που η συνάντηση ήταν μια «καλή αρχή και ένα ευχάριστο θέαμα», το ρήγμα μεταξύ τους είναι πολύ βαθύ. «Δεν νομίζω ότι το θέμα θα λήξει γρήγορα» σχολίασε.

Η αντίδρασή της στις καταγγελίες περί ρατσισμού που έγινε viral

Η Οπρα Γουίνφρεϊ αναφέρθηκε στην εκρηκτική συνέντευξη στα «εγκαίνια» του καναλιού Nancy O'Dell στο talkhoplive, όπου προωθούσε το βιβλίο της «Τι συνέβη σε εσάς; Συνομιλίες για το τραύμα, την ανθεκτικότητα και τη θεραπεία».

«Δεν είχα ιδέα ότι θα είχε τον αντίκτυπο που είχε και συνεχίζει να έχει. Έκανα πολλή προετοιμασία για αυτό», είπε. Όταν ρωτήθηκε αν της προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο Χάρι και η Μέγκαν μίλησαν τόσο ανοιχτά στη συνέντευξη παραδέχθηκε ότι εξεπλάγη. Συγκεκριμένα, είπε, σοκαρίστηκε όταν η Μέγκαν είπε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν «συνομιλίες με τον Χάρι για το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του Άρτσι όταν γεννηθεί» Τη στιγμή εκείνη η Όπρα έκανε μία μικρή παύση, άνοιξε λίγο το στόμα της και ρώτησε «Τι;» με γνήσια αμηχανία, σε μια αντίδραση που έγινε έκτοτε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Όπρα είπε ότι είχε επικοινωνήσει μόνο γραπτώς με τον Χάρι και τη Μέγκαν πριν από την συνέντευξη, και ότι είχε καταλάβει μόνο ότι ήθελαν να εστιάσουν στο να μοιραστούν τη δική τους αλήθεια. «Κάθε φορά που κάνω συνεντεύξεις με οποιονδήποτε για κάτι σημαντικό, έχω συνομιλήσει μαζί του πριν», είπε.

Όπρα για Χάρι και Μέγκαν: Ήθελαν να πουν την αλήθεια τους

«Δεν είχα δει τον Χάρι και την Μέγκαν στο παρελθόν, αλλά τους έστειλα μήνυμα και τους είπα ότι η πρόθεση είναι πολύ σημαντική για μένα, πείτε μου ποια είναι η πρόθεσή σας, έτσι ώστε να μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε στον στόχο μας. Και η κοινή μας πρόθεση ήταν η αλήθεια. Ήθελαν να είναι σε θέση να πουν την ιστορία τους και να την πουν με τέτοιο τρόπο που θα τους επέτρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς ».

Συνέχισε: «Ο λόγος για τον οποίο ήταν μια τόσο δυνατή συνέντευξη – είναι πρώτα απ 'όλα ότι ξέρω πώς να κάνω ερωτήσεις (…) όλοι ξέρουμε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά αυτό που την έκανε τόσο δυνατή είναι να έχεις και κάποιον άλλο που είναι πρόθυμος να είναι τόσο ανοιχτός, τόσο ευάλωτος, τόσο αληθινός, όσο ήταν εκείνοι», συνέχισε.

«Επομένως, δεν αποδίδω στον εαυτό μου τα εύσημα (για αυτή τη συνέντευξη), δίνω στον εαυτό μου τα εύσημα που έκανα τις ερωτήσεις, αλλά ο λόγος που η συνέντευξη ήταν αυτό που ήταν, ήταν επειδή απάντησαν όπως απάντησαν» κατέληξε. Πολύ σημαντικό για την παρουσιάστρια είναι το γεγονός ότι δε διέρρευσαν πληροφορίες και δεν παρερμηνεύθηκαν πράγματα και σχόλια πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης.

«Θυμάμαι λοιπόν όταν τελειώσαμε τη συνέντευξη και αυτή η συνέντευξη διήρκεσε 3 ώρες και 20 λεπτά νομίζω, σηκώθηκα και είπα στους συνεργάτες μου, όλοι γνωρίζουμε τι ειπώθηκε εδώ, και πόσο σημαντικό είναι να έχουμε την εμπιστοσύνη των ατόμων που μόλις μοιράστηκαν την αλήθεια τους, και έτσι ελπίζω ότι κανείς δε θα βγει έξω να μοιραστεί τι συνέβη εδώ. Και κανείς δεν το έκανε»

Η ένταση μεταξύ του ζεύγους Σάσεξ και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας αυξήθηκε μετά τη μετάδοση της συνέντευξης , ένα μικρό βήμα...ομαλοποίησης ωστόσο έγινε πριν από λίγες ημέρες με το ταξίδι του Πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο για να αποχαιρετήσει τον παππού του Φίλιππο. Συνάντησε για πρώτη φορά τον πατέρα του Κάρολο και τον αδερφό του, Γουίλιαμ και συνομίλησαν, στη σκιά της απώλειας του δούκα του Εδιμβούργου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα έμοιαζε ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος: Η «ακτινογραφία» μιας υποθετικής σύρραξης