ΚΟΣΜΟΣ

Η Γ.Τιμοσένκο λαμβάνει την κατάλληλη ιατρική θεραπεία

Η Γ.Τιμοσένκο λαμβάνει την κατάλληλη ιατρική θεραπεία

Η Γιούλα Τιμοσένκο, λαμβάνει την κατάλληλη ιατρική θεραπεία, διαβεβαιώνουν οι παρατηρητές της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίοι την επισκέφθηκαν πρόσφατα στις Ουκρανικές φυλακές.

Οι συν-εισηγητές, για την παρακολούθηση της Ουκρανίας από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μάϊλς Ρεπς, Εσθονή βουλευτής των Φιλελευθέρων και η Μαριέττα ντε Πουρμπάϊ, Σουηδή βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, που επισκέφθηκαν στο Χάρκοβο την φυλακισμένη, πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, για το γεγονός ότι λαμβάνει πλέον την κατάλληλη ιατρική θεραπεία, από ομάδα γιατρών που εμπιστεύεται.

Τάχθηκαν, ωστόσο, κατά των διαφόρων διαρροών, που αφορούν στην πορεία της υγείας της Τιμοσένκο και βασίζονται δήθεν σε απόρρητες ιατρικές πληροφορίες και οι οποίες, όπως διευκρίνισαν, εξυπηρετούν πολιτικούς σκοπούς.

Εξέφρασαν, ακόμη την έντονη ανησυχία τους, για την κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιούρι Λουτσένκο και ανέφεραν ότι κατά την συνάντηση τους με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανούκοβιτς, ζήτησαν να εξασφαλισθεί και γι' αυτόν η κατάλληλη ιατρική θεραπεία.