ΚΟΣΜΟΣ

Βορειοκορεάτικο drone πέταξε πάνω από τη Σεούλ - Κατέπεσε μαχητικό

Βορειοκορεάτικο drone πέταξε πάνω από τη Σεούλ - Κατέπεσε μαχητικό
AP IMAGES

Νέα ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο - Nοτιοκορεατικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει drone της Βόρειας Κορέας

Στην κορεατική χερσόνησο σημειώθηκε νέο επεισόδιο, που είχε ως κατάληξη τη συντριβή νοτιοκορεατικού μαχητικού αεροσκάφος, ενώ προσπαθούσε να αναχαιτίσει μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας.

Η Νότια Κορέα, η οποία έκλεισε για λίγο τα δύο πιλοτικά της αεροδρόμια, ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς αφότου βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της.

Ο Γενικός Επιτελείς της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι πολλά μη επανδρωμένα βορειοκορεατικά αεροσκάφη διέσχισαν τα διακορεατικά σύνορα και εντοπίστηκαν στο έδαφος της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα. Είναι η πρώτη φορά που βορειοκορεατικά drones εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας από το 2017.

Σύμφωνα με το Reuters μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας πέταξε για σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα και πάνω από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Το περιστατικό της Δευτέρας σημειώθηκε τρεις ημέρες αφότου η Νότια Κορέα δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στις τελευταίες της δοκιμές όπλων.

Διαβάστε επίσης:

«Βορειοκορεάτικο drone πέταξε πάνω από τη Σεούλ - Κατέπεσε μαχητικό»

Νότια Κορέα: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους

Β.Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα