ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πέντε νεκροί από πλημμύρες - Πόλεις κάτω από το νερό

Ιταλία: Πέντε νεκροί από πλημμύρες - Πόλεις κάτω από το νερό

Ιταλία: Από τις καταστροφικές πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής πέντε άνθρωποι και 5.000 έχουν απομακρυνθεί από 24 πόλεις της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια

Περιοχές της Ιταλίας και της Κροατίας επλήγησαν από πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες απομακρύνθηκαν.

Οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν στις στέγες των σπιτιών τους στην ιταλική περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια, καθώς περίμεναν με αγωνία τους διασώστες να τους προσεγγίσουν με ελικόπτερα. Ενώ άλλοι κολύμπησαν στους πλημμυρισμένους δρόμους, περνώντας ανάμεσα από αυτοκίνητα και έπιπλα που επέπλεαν, για να φτάσουν σε ψηλότερα, ασφαλή σημεία, καθώς ο δήμαρχος δήλωσε ότι η κατάσταση εκεί είναι «κρίσιμη».

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει μια απελπισμένη μητέρα να κρατάει τη μικρή της κόρη ενώ καλεί μανιωδώς σε βοήθεια καθώς το νερό έφθανε μέχρι το στήθος της έξω από το σπίτι της. Δύο άνδρες φαίνονται να τρέχουν κολυμπώντας για να τις φτάσουν, με τον έναν να τοποθετεί το νεαρό κορίτσι πάνω από το κεφάλι του για να μην παρασυρθεί από τα γρήγορα κινούμενα νερά. Το κορίτσι πέρασε στην αγκαλιά άλλων διασωστών που στέκονταν στη μια όχθη, ενώ άλλοι γείτονες βοήθησαν τη μητέρα της να σωθεί.

Πέντε νεκροί από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Από τις καταστροφικές πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής πέντε άνθρωποι και 5.000 έχουν απομακρυνθεί από 24 πόλεις της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια, καθώς το νερό πλημμύρισε τα σπίτια τους και μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Ένας 70χρονος άνδρας πέθανε στο πλημμυρισμένο σπίτι του στην ύπαιθρο έξω από την Τσεζένα. Η σύζυγός του διασώθηκε.

Ένας άλλος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Φόρλι, αφού ο ποταμός Μοντόνε έσπασε τις όχθες του. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι οι πλημμύρες είναι η «χειρότερη κατάσταση» που έχει βιώσει ποτέ η πόλη.

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή, καθώς οι διασώστες αναζητούν όσους έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους, αφού τα ποτάμια που φούσκωσαν από τις πολυήμερες βροχοπτώσεις προκάλεσαν καταστροφές σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο δήμαρχος της Τσεζάνα προειδοποίησε σήμερα για υπερχείλιση ποταμών και κάλεσε τους κατοίκους να μετακινηθούν στους υψηλότερους ορόφους των σπιτιών τους.

«Η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει και πάλι κρίσιμη», δήλωσε ο Έντσο Λατούκα. «Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μειώσουμε την επιφυλακή μας».

Διαβάστε επίσης:

Κλιματική αλλαγή: Η νότια Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι έντονης ξηρασίας

Ιταλία: Πέντε οι νεκροί από την κακοκαιρία στη χώρα - Σαρωτικές πλημμύρες

Ιταλία: Δύο νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία