ΣΠΟΡ

Formula 1: Χάος στην Ιταλία - Ακυρώθηκε το Γκραν Πρι της Ίμολα

Formula 1: Χάος στην Ιταλία - Ακυρώθηκε το Γκραν Πρι της Ίμολα
Guglielmo Mangiapane/Pool Photo via AP

Formula 1: Η φονική κακοκαιρία που έπληξε την Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση του Γκραν Πρι στη πίστα της Imola.

Σε μια δύσκολη απόφαση προχώρησε η FIA, ακυρώνοντας το Γκραν Πρι της Formula 1 στην πίστα της Ίμολα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/5).

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια και έχεις ως τραγικό απολογισμό, μέχρι στιγμής, 5 νεκρούς, αλλά και τεράστιες καταστροφές.

Οι υπεύθυνοι της Formula 1 έβαλαν κάτω τα δεδομένα και ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/5) την ακύρωση του Γκραν Πρι, χωρίς να διευκρινίζεται αν και πότε θα πραγματοποιηθεί. Το δεδομένο, ωστόσο, είναι πως το πρόγραμμα είναι γεμάτο και δύσκολα θα υπάρξει ελεύθερη ημερομηνία.

«Η απόφαση ελήφθη γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το event με ασφάλεια, για τον κόσμο, τις ομάδες και το προσωπικό. Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης τω συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι Αρχές της πόλης και της περιοχής. Δεν θα ήταν σωστό να τους βάλουμε έξτρα πίεση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Οριστικά τελικός χωρίς κόσμο - Όχι σε μαθητές - 20 διαπιστεύσεις οι ομάδες

Λιονέλ Μέσι: Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε επίσημα την πρόταση της και περιμένει το «ναι»

Formula 1: «Βόμβα» από Λιούις Χάμιλτον - Σκέφτεται τα κόκκινα της Ferrari