ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Αλβανία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και Μουτζαχεντίν – Πληροφορίες για νεκρό

Συναγερμός στην Αλβανία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και Μουτζαχεντίν – Πληροφορίες για νεκρό
AP.

Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στο κέντρο διαμονής των Μουτζαχεντίν, στο σημείο Μάνζε ανατολικά του Δυρραχίου, στην Αλβανία.

Σήμερα (20/06), σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης, Μουτζαχεντίν, στο κέντρο διαμονής τους, στο σημείο Μάνζε ανατολικά του Δυρραχίου στην Αλβανία.

Σε αυτό το κέντρο στεγάζονται περίπου 3.000 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης, από το 2014. Εκπρόσωπος των Μουτζαχεντίν έκανε λόγο για έναν νεκρό και χιλιάδες τραυματίες. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της χώρας, σε πρόσφατη ανακοίνωση, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεκροί και διερευνώνται αυτοί οι ισχυρισμοί.

Οι εκπρόσωποι των Μουτζαχεντίν δεν αναφέρουν τους λόγους αντίστασης στην αστυνομία, μόνο ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν απροειδοποίητα στο κέντρο διαμονής και άσκησαν βία. Tο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας υποστηρίζει ότι η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις ήταν συνεπείς στην εφαρμογή του νόμου και εκτελούσαν απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας κατά της διαφθοράς, της τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Οι Μουτζαχεντίν στεγάστηκαν στην Αλβανία το 2014 για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εκείνοι παραβίασαν ωμά τη συμφωνία, ενώ, σήμερα προσέβαλαν σθεναρή αντίσταση στην αστυνομία. Η αστυνομία κατάφερε, ωστόσο, να κατασχέσει υπολογιστές και άλλο ηλεκτρονικό υλικό, όπως και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία που δε συνάδουν με τους ανθρωπιστικούς λόγους στέγασης στην Αλβανία.

Σχετικές ειδήσεις