ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Αεροπορική εταιρεία ακυρώνει 1.700 πτήσεις για το καλοκαίρι

Μεγάλη Βρετανία: Αεροπορική εταιρεία ακυρώνει 1.700 πτήσεις για το καλοκαίρι
AP.

Ποια βρετανική αεροπορική εταιρεία ακυρώνει περίπου 1.700 πτήσεις έως το τέλος του καλοκαιριού, κυρίως στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Easyjet ακύρωσε περίπου 1.700 πτήσεις έως το τέλος του καλοκαιριού, εξαιτίας περιορισμών στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη. Οι ακυρώσεις αφορούν κυρίως πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

«Ολόκληρος ο κλάδος βιώνει δύσκολες συνθήκες αυτό το καλοκαίρι με πιο περιορισμένο εναέριο χώρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και πιθανών νέων απεργιών» από ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία απέστειλε στο AFP.

«Συνεπώς, προχωρήσαμε σε ορισμένες προληπτικές προσαρμογές του προγράμματός μας», αλλά πρόκειται για τροποποιήσεις ήσσονος σημασίας, σημείωσε η εταιρεία, ενώ, «περισσότερες από 90.000 πτήσεις» θα γίνουν από την Easyjet κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η εταιρεία αποσαφήνισε ότι το 95% των ενδιαφερόμενων πελατών έχει κάνει ήδη κράτηση σε άλλη πτήση.

Η αεροπορική εταιρεία δεν κατονόμασε τους Γάλλους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αλλά οι απεργίες που πραγματοποιήθηκαν από εκείνους τους τελευταίους μήνες κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκάλεσαν δυσφορία στις εταιρείες που συχνά αναγκάζονται να παρακάμψουν τη χώρα, όπως είχε υπογραμμίσει τον Ιούνιο ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), Γουίλι Γουόλς.

Οι ακυρώσεις πτήσεων από την Easyjet δεν σχετίζονται με ελλείψεις πιλότων ή πληρώματος, επισημάνθηκε. Αξιοσημείωτες ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο είχαν ως αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο –πριν από την περίοδο «αιχμής» του καλοκαιριού– να επικρατούν σκηνές… χάους στα βρετανικά αεροδρόμια, ατελείωτες ουρές και πολλές ακυρωμένες πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ–ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις