ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ζωολογικός κήπος αρνείται ότι οι αρκούδες του είναι... άνθρωποι με στολή - Το viral βίντεο

Οι αρκούδες μας δεν είναι...άνθρωποι λένε υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στην Κίνα
Οι αρκούδες μας δεν είναι...άνθρωποι λένε υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στην Κίνα
ΑΡ

Ζωολογικός κήπος της Κίνας αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι ορισμένες από τις αρκούδες του είναι άνθρωποι με στολές, μετά απο μία περίεργη θεωρία που κυκλοφόρησε ταχύτατα

Ένας ζωολογικός κήπος στην ανατολική Κίνα αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι μερικές από τις αρκούδες του μπορεί να είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι με φορεσιές, αφού οι εικόνες ενός ζώου που στεκόταν όρθιο για αρκετή ώρα προκάλεσαν εικασίες στο διαδίκτυο.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι αρκούδες να στέκονται στα πίσω πόδια τους για να έχουν καλύτερη θέα στο περιβάλλον τους. Αλλά όταν εμφανίστηκαν φωτογραφίες μιας αρκούδας του ζωολογικού κήπου Hangzhou να στέκεται στην άκρη του περιβόλου της με τη γούνα της να κρεμάει πάνω από τα πόδια της, υπήρξαν κατηγορίες ότι μπορεί πράγματι να ήταν υπάλληλος ζωολογικού κήπου με μεταμφίεση.

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι στέκομαι σαν άνθρωπος», ανέφερε μια ανάρτηση από τον ζωολογικό κήπο Hangzhou στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γραμμένη από τη σκοπιά της Angela, μιας αρκούδας Μαλαισίας όπως λέγεται. «Φαίνεται ότι δεν με καταλαβαίνεις πολύ καλά».

Οι εν λόγω αρκούδες είναι μικρότερες από άλλες και φαίνονται διαφορετικές, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές, είπε ο ζωολογικός κήπος στην ανάρτηση. «Όταν πρόκειται για αρκούδες, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι μια τεράστια φιγούρα και εκπληκτική δύναμη... Αλλά δεν είναι όλες οι αρκούδες μεγαθήρια και ο κίνδυνος προσωποποιημένος», πρόσθεσε.

«Λόγω του τρόπου με τον οποίο στέκονται, μερικοί άνθρωποι στο Διαδίκτυο αναρωτιούνται αν είναι άνθρωποι μεταμφιεσμένοι», έγραψε η εφημερίδα Hangzhou Daily. Ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε σε ένα βίντεο της αρκούδας ότι «φαίνεται σαν να φοράει δερμάτινο μπουφάν». Άλλοι πρότειναν ότι η στάση του ζώου ήταν «πιο όρθια» από τον μέσο άνθρωπο

Οι αρκούδες Μαλαισίας έχουν το μέγεθος μεγαλόσωμων σκύλων, με ύψος το πολύ 1,3 μέτρα στα πίσω πόδια τους, σε σύγκριση με τις γκρίζες αρκούδες και άλλα είδη, τα οποία μπορεί να φτάσουν τα 2,8 μέτρα , σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

Σε μια ηχογράφηση που κυκλοφορεί στο WeChat, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι το ζώο ήταν πραγματικό και ότι μια κρατική εγκατάσταση δεν θα επιχειρούσε ποτέ μια τέτοια εξαπάτηση. Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι, καθώς οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, ένας άνθρωπος με στολή αρκούδας «δεν θα άντεχε περισσότερο από λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει».

Ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου είπε ότι οργανώνονται επισκέψεις για δημοσιογράφους για να τους επιτρέψουν να δουν από κοντά τις αρκούδες τους. Άλλοι ζωολογικοί κήποι στην Κίνα έχουν κατηγορηθεί ότι προσπάθησαν να μεταμφιέσουν σκυλιά για να μοιάζουν με λύκους ή αφρικανικές γάτες και γαϊδούρια βαμμένα... ζέβρες.