ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: Πώς έδρασαν οι βομβιστές - Μπαράζ συλλήψεων μελών του PKK

Άγκυρα: Πώς έδρασαν οι βομβιστές - Μπαράζ συλλήψεων μελών του PKK

Τα τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πληροφορίες για το πώς έδρασαν τα μέλη του PKK που πραγματοποίησαν την επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρουν, οι δράστες έκλεψαν το όχημα που χρησιμοποίησαν στην επίθεση, στην Άγκυρα, από έναν κτηνίατρο στην Καισάρεια, τον οποίο εκτέλεσαν εν ψυχρώ, πετώντας το άψυχο σώμα του σε ένα χαντάκι.

Στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο και μόλις έφτασαν μπροστά στην πύλη του κτηρίου του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Συγκεκριμένα, ένας από τους δράστες φαίνεται στο βίντεο να κρατά όπλο και να ανατινάζεται μπροστά στην πύλη του κτηρίου, ενώ ο δεύτερος είναι πιο πίσω, στο όχημα, όπου δέχεται τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, πέφτοντας επίσης νεκρός.

Στη δημοσιότητα η ταυτότητα του ενός δράστη

Στη δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, τα στοιχεία και τη φωτογραφία του ενός εκ των συλληφθέντων για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το PKK.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ως αποτέλεσμα της έρευνας και της ανάλυσης DNA, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους τρομοκράτες ήταν ο Hasan Oğuz, με την κωδική ονομασία «Kanivar Erdal», μέλος του BTÖ (PKK/KCK). Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του άλλου τρομοκράτη συνεχίζονται. Η έρευνα που ξεκίνησε από τις μονάδες ασφαλείας μας συνεχίζεται. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

milliyet.tr.jpg

Αντίποινα και συλλήψεις

Λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση, η Τουρκία πραγματοποίησε σειρά αεροπορικών επιδρομών σε Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ. Η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε ότι 20 στόχοι καταστράφηκαν και πολλοί μαχητές από την ομάδα ανταρτών PKK «εξουδετερώθηκαν».

Παράλληλα, η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε μπαράζ εφόδων σε σπίτια μελών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Κωνσταντινούπολη και τις Σαράντα Εκκλησίες συλλαμβάνοντας 20 άτομα.