ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: ΟΗΕ, ΗΠΑ και Καναδάς ζητούν κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους

Πόλεμος στο Ισραήλ: ΟΗΕ, ΗΠΑ και Καναδάς ζητούν κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο, ώστε να επιτραπεί η ασφαλής παράδοση βοήθειας στη Γάζα, απευθύνουν ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

«Αν και παραμένουμε αντίθετοι στην κατάπαυση του πυρός, πιστεύουμε ότι αξίζουν να ληφθούν υπόψιν οι ανθρωπιστικές παύσεις που συνδέονται με την παράδοση βοήθειας που θα εξακολουθούν να επιτρέπουν στο Ισραήλ να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις για να αμυνθεί» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Middle East Eye.

O πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανέφερε πως «γίνονται πολλές συζητήσεις τώρα για την ανάγκη για ανθρωπιστικές παύσεις και αυτό είναι κάτι που υποστηρίζει ο Καναδάς».

Αρκετές υπηρεσίες του ΟΗΕ ζήτησαν επίσης παύση των εχθροπαξιών για να εισέλθουν ανεμπόδιστα στον πολιορκημένο θύλακα της Γάζας.

Να σημειωθεί πως οκτώ φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν το βράδυ της Τρίτης στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.