ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Ένοπλος έσπασε την πύλη με το όχημά του - Κρατάει ομήρους

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Ένοπλος έσπασε την πύλη με το όχημά του - Κρατάει ομήρους

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου. Ένας ένοπλος άνδρας διέρρηξε μια πύλη με το όχημά του και πυροβόλησε στον αέρα, ενώ πέταξε δύο φλεγόμενα μπουκάλια έξω από το αυτοκίνητο, «ένα είδος μολότοφ», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου.

Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου διακόπηκε αμέσως, ανέφερε η αστυνομία, ενώ έκλεισαν και οι τερματικοί σταθμοί.

Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι έχει ένα παιδί ως όμηρο μέσα στο όχημα, το οποίο φέρεται να είναι το 4χρονο παιδί του. Η μητέρα είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην αστυνομία, καταγγέλλοντας πιθανή απαγωγή του παιδιού.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο ένοπλος είναι 35χρονος, τουρκικής καταγωγής, από την Κάτω Σαξονία. Φέρεται να είχε διαμάχη με τη μητέρα του παιδιού σχετικά με την επιμέλεια και το απόγευμα του Σαββάτου απήγαγε το κοριτσάκι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας βρίσκονται στον αέρα.

Σύμφωνα με την BILD, ο άνδρας κρατάει δύο παιδιά αιχμάλωτα στο αυτοκίνητό του. Λίγο πριν ο ένοπλος γίνει αντιληπτός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο, η σύζυγός του είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και προειδοποίησε τους αστυνομικούς με κλήση έκτακτης ανάγκης ότι ο σύζυγός της έτρεχε στο αεροδρόμιο με τα παιδιά.

Η αστυνομία λέει ότι βρίσκεται τώρα σε επαφή με τον ένοπλο στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.