ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: «Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου, θα παραμείνουμε νικητές», λέει η Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: «Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου, θα παραμείνουμε νικητές», λέει η Χαμάς
AP

Αξιωματούχος της Χαμάς σημείωσε ότι όποιος πιστεύει ότι η οργάνωσηθα καταστραφεί, αυταπατάται, ενώ τόνισε ότι θα νικήσουν στον πόλεμο με το Ισραήλ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, καλώντας τον ΟΗΕ να επιθεωρήσει τα νοσοκομεία στη Γάζα και να παρατηρήσει τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου», για να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει παρουσία της Χαμάς μέσα σε αυτά.

Ο Χαμντάν σχολίασε τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι που είπε ότι η οργάνωση συγκεντρώνει όπλα κάτω από το νοσοκομείο Sheikh Hamad, αρνούμενος τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι οι τρύπες που το Ισραήλ λέει ότι είναι είσοδοι τούνελ, δεν χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς.

Παράλληλα, κάλεσε τον ΟΗΕ να επιθεωρήσει τα νοσοκομεία στη Γάζα και να δει τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει το Ισραήλ, για να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει παρουσία της Χαμάς.

Ο Χαμντάν σημείωσε ότι όποιος πιστεύει ότι η Χαμάς θα καταστραφεί, αυταπατάται, ενώ τόνισε ότι η οργάνωση θα νικήσει στον πόλεμο με το Ισραήλ. «Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου και θα παραμείνουμε νικητές» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο αξιωματούχος της Χαμάς έκανε λόγο για «βρώμικα σχέδια» των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ο λαός της Γάζας δε θα παραμείνει σιωπηλός, εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να συνεργάζεται «με τους κατακτητές» όπως αποκάλεσε το Ισραήλ. «Θέλουμε μια ανεξάρτητη χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».