ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Όπλα της Χαμάς βρήκε ο IDF στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Όπλα της Χαμάς βρήκε ο IDF στο νοσοκομείο Αλ Σίφα
IDF/X (Twitter)

Όπλα της Χαμάς βρήκε το Ισραήλ μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινος στρατός.

Νωρίτερα, η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως το νοσοκομείο βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίοι στη συνέχεια αποσύρθηκαν.

Από το πρωί σήμερα, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μια «στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου, εκτός από τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους οποίους στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους, χωρίς ωστόσο ο Σρατός να σχολιάσει το γεγονός παρά την ερώτηση του γαλλικού πρακτορείου.

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Το νοσοκομείο, στη δυτική πλευρά της Πόλης της Γάζας, βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστίνιων μαχητών.