ΚΟΣΜΟΣ

Συγγενής ομήρου στο Newsbomb.gr: «Είμαστε ευτυχείς για τη συμφωνία - Ανυπομονούμε για τα καλά νέα»

Συγγενής ομήρου στο Newsbomb.gr: «Είμαστε ευτυχείς για τη συμφωνία - Ανυπομονούμε για τα καλά νέα»
Συγγενής ομήρων που συνάντηση το Newsbomb.gr στο Τελ Αβίβ

Καλά νέα, από τα ελάχιστα που έχουν ακουστεί από τις 7 Οκτωβρίου, αναμένονται από τον πόλεμο στο Ισραήλ, εν μέσω σφοδρών μαχών και θανάτους χιλιάδων αμάχων και στρατιωτών.

Σύμφωνα με όλες τις πηγές, το Ισραήλ είναι πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία με τη Χαμάς, για την απελευθέρωση σημαντικού αριθμού ομήρων, από τους περίπου 200 που πιάστηκαν από τους μαχητές της οργάνωσης, κατά την αιματηρή εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές, η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων (γυναίκες και παιδιά), με τον όρο να τηρηθεί εκεχειρία τεσσάρων ή πέντε ημερών.

Δεν ξεκαθαρίζεται αν μεταξύ των ομήρων που θα απελευθερωθούν θα είναι μόνο αλλοδαποί ή και Ισραηλινοί, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται για τριάντα παιδιά, 8 μητέρες και άλλες 12 γυναίκες θα απελευθερωθούν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα απελευθερώνονται 10 όμηροι την ημέρα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ προβλέπεται ότι για 6 ώρες την ημέρα το Ισραήλ δεν θα πετάει drones πάνω από τη Γάζα.

Επίσης, θα απελευθερωθούν και 150 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, εφόσον αυτοί δεν έχουν καταδικαστεί για δολοφονία. Δηλαδή, θα απελευθερώνεται ένας όμηρος για κάθε τρεις παλαιστίνιους κρατούμενους.

Ο ισραηλινός στρατός ενημερώνει ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή αμάχων στη βόρεια Γάζα, αφού θα επιχειρεί εκεί, ενώ ξεκαθαρίζει ότι στο τέλος της εκεχειρίας, θα ξεκινήσει ξανά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με τον συγγενή ομήρων, τον Eran Kaplan, τον οποίο τον είχαμε συναντήσει και στο Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες διαδηλώσεις με αίτημα την απελευθέρωσή τους.

«Σας ευχαριστούμε που ασχολείστε με αυτό το ζήτημα, από την Ελλάδα, είναι σημαντικό για εμάς και μας δίνει ελπίδα. Είμαστε όλοι πολύ ευτυχείς και αισιόδοξοι για τη διαφαινόμενη αυτή συμφωνία, που προβλέπει ότι 50 από τους ομήρους θα επιστρέψουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους και όλοι ανυπομονούμε για αυτό.

Οι καρδιές μας είναι μαζί με όλους όσοι είναι ακόμα σε αιχμαλωσία και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσευχόμαστε για την απελευθέρωσή τους, το συντομότερο δυνατόν. Σας ευχαριστούμε ξανά και ανυπομονούμε για περισσότερα καλά νέα, από ώρα σε ώρα».