ΚΟΣΜΟΣ

Διαμαρτυρία για 5η ημέρα έξω από το ισραηλινό αρχηγείο του στρατού: «Σώστε τους ομήρους μας...»

Διαμαρτυρία για 5η ημέρα έξω από το ισραηλινό αρχηγείο του στρατού: «Σώστε τους ομήρους μας...»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εδώ και πέντε ημέρες, πραγματοποιούν έξω από το αρχηγείο του Ισραηλινού στρατού, συγγενείς και φίλοι ανθρώπων που απήχθησαν από τη Χαμάς στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.

Αποστολή του Newsbomb.gr στο Ισραήλ: Σωτήρης Σκουλούδης

Οι διαδηλωτές φέρουν πλακάτ με φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, τα οποία αυτή την ώρα, αν είναι ζωντανά, είναι αιχμάλωτοι της Χαμάς, πιθανότατα σε σήραγγες στη Λωρίδα της Γάζας.

Με μια μόνιμη αγωνία όπως αναφέρουν στο Newsbomb.gr, αυτό που ζητούν από τις ισραηλινές αρχές είναι να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα στη διάσωση των ομήρων και να εστιάσουν τις προσπάθειες τους μόνο σε αυτόν τον σκοπό.

1111.jpg
Ο απεσταλμένος του Newsbopmb.gr, στο Ισραήλ συνομιλεί με τον Eran Kaplan, που πρωτοστατεί στη διαδήλωση.

Το Νewsbomb.gr βρίσκεται στο σημείο και συνομίλησε με τον Eran Kaplan, που πρωτοστατεί στη διαδήλωση, καθώς φίλοι του βρίσκονται μεταξύ των απαχθέντων.

«Αυτό που ζητάμε, και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, είναι η διάσωση των ομήρων από τη Χαμάς. Ο στρατός μας έχει ανακοινώσει ότι θα εισβάλει στη Γάζα πολύ σύντομα, και είναι κατανοητή η εκδίκηση που θέλει να πάρει για όσα έγιναν, όμως αυτή τη στιγμή περίπου 200 άνθρωποι είναι όμηροι και με την εισβολή σίγουρα θα πεθάνουν.

Δείτε την gallery:

Ζητάμε από τον στρατό και την κυβέρνηση να αναστείλουν κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στη Γάζα, που θα σημάνει και το τέλος των ομήρων και να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στη διάσωση τους».

Τον ρωτάμε πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεδομένου ότι η Χαμάς δεν δείχνει καμία διάθεση για την απελευθέρωση τους.

«Δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς μπορεί να γίνει - με διαπραγματεύσεις , ίσως και με ανταλλαγές με φυλακισμένους Παλαιστινίους, σίγουρα θα υπάρχει ένας τρόπος. Αυτή τη στιγμή υποφέρουν στις στοές 200 αθώοι άνθρωποι, γυναίκες και μικρά παιδιά, που απλά περιμένουν τον θάνατο τους, αν ο στρατός εισβάλει και ακολουθήσουν μάχες», απαντά. «Πρέπει να εξαντλήσουμε την τελευταία μας ελπίδα για αυτούς και η στρατιωτική εισβολή στη Γάζα θα την εξαλείψει», συμπληρώνει.

Ο Eran Kaplan καταλήγει λέγοντας ότι είναι απογοητευμένος από τη στάση συμπατριωτών του, οι οποίοι είναι εναντίον τους σε αυτή τη συνεχόμενη για πέντε μέρες διαμαρτυρία έξω από το ισραηλινό επιτελείο.

«Υπάρχουν διάφοροι που έρχονται εδώ και μας βρίζουν. Μας λένε ότι υπονομεύουμε τον στρατό μας κι ότι τώρα το μόνο που πρέπει να γίνει είναι η εκδίκηση και η καταστροφή της Χαμάς. Κάποιοι φανατικοί έφτασαν στο σημείο να μας ευχηθούν να βρούμε τους συγγενείς μας νεκρούς»…