ΚΟΣΜΟΣ

Qatargate: Χρήματοκιβώτια, χρήματα σε κουτιά και κλειδιά αυτοκινήτων στο σπίτι του γιου της Αρενά

To ρεπορτάζ της Sudinfo
To ρεπορτάζ της Sudinfo

Qatargate: Χρηματοκιβώτια, χρήματα σε πλαστικά κουτιά και φακέλους εντόπισαν μεταξύ άλλων οι Αρχές στο διαμέρισμα του γιου της Μαρί Αρενά στις Βρυξέλλες

Το όνομα του Ούγκο Λεμέρ, του γιου της ευρωβουλευτού Mαρί Αρένα, εμφανίζεται συχνά στο αρχείο Qatargate και οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες που βρισκεται δίπλα στο διαμέρισμα της μητέρας του. Στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων μεγάλα χρηματικά ποσά, ναρκωτικά, ιχνηλάτες GPS, αρκετά κλειδιά αυτοκινήτου, αποκαλύπτει ο ιστότοπος Sudinfo.

Στις 19 Ιουλίου, οι ερευνητές που εργάζονταν στην υπόθεση Qatargate δεν είχαν κάνει μόνο έρευνα στο διαμέρισμα της Mαρί Αρενά, αλλά και σε εκείνο του γιου της ο οποίος εκείνη την ημέρα δεν ήταν παρών. Η «επίσκεψη» εκείνη οδήγησε σε κάποιες ασυνήθιστες ανακαλύψεις τονίζει ο ιστότοπος.

Αυτό που έγινε πρωτοσέλιδο τότε στις εφημερίδες, ήταν τα περίφημα 280.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι του 32χρονου νεαρού. Μπορεί να είναι συνεργάτης σε μια εταιρεία που πωλεί νόμιμα προϊόντα κάνναβης, αλλά αυτό το αστρονομικό ποσό που ανακαλύφθηκε στο σπίτι του άφησε την πόρτα ανοιχτή σε όλες τις εικασίες. Τα χρήματα που βρέθηκαν ήταν σκορπισμένα σε όλο το σπίτι.

Δεσμίδες ήταν στην τραπεζαρία, σε μεγάλους καφέ φακέλους και επάνω είχαν αριθμούς με μαρκαδόρο, ενώ άλλες εντοπίστηκαν ακόμη και στο μπαλκόνι του σπιτιού που γειτνιάζει με αυτό της Μαρί Αρένα. Στη βεράντα τα χρήματα ήταν σε διαφανή πλαστικά κουτιά. Άγνωστο παραμένει ακόμη από πού προήλθαν τα χρήματα.

Επίσης βρέθηκαν 4 gps, έργα τέχνης με πιστοποιητικά γνησιότητας, usb, σκληροί δίσκοι, ρητίνη κάνναβης, τρία χρηματοκιβώτια το ένα πάνω στο άλλο εκ των οποίων το ένα ανοιχτό. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της απουσίας του γιου της, ήταν η ίδια η Μαρί Αρένα που είχε υπογράψει μετά την απογραφή των κατασχεθέντων.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «Αποκλειστικό –Qatargate: δεσμίδες με χρήματα, ναρκωτικά και GPS βρέθηκαν στο διαμέρισμα του γιου της Marie Arena» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων εκτός από τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν διάσπαρτα σε όλο το σπίτι και τα άλλα αντικείμενα αξίας.